Yurtdışı Piyasa Yorumu / Kapital Yatırım

Jeopolitik endişeler ve rafineri yetersizliğinden kaynaklanan arz kaygılarıyla petrol fiyatları yüksek seviyelerini koruyor

Bigpara Haber
ABD’de Cuma günü düşük gelen perakende satışlar verisine karşılık satın alma ve şirket karlarıyla ilgili iyimserlikle yükseldi. ABD’de Haziran ayı perakende satışları %0,1’lik düşüş beklentilerin üzerinde %0,9 düştü. Otomobil hariç verinin de %0,2’lik artış beklentisine karşılık %0,4 düşmesi büyümeyle ilgili beklentileri azalttı. Wal Mart’ın açıklanan yüksek satış rakamları perakende satışlar verisinde iyimser beklentileri artırmıştı. D&J Endeksi %0.33, Nasdaq ise %0,20’lik primle Cuma gününü kapattı. Bovespa’da ise %0,05’lik hafif bir yükseliş yaşandı. Bu hafta ABD’de enflasyon verileri ile FED Başkanı Bernanke’nin Çarşamba ve Perşembe günü kongrede yapacağı konuşma izlenecek. Avrupa borsalarında ise Cuma günü yükseliş devam etti.

Almanya Dax endeksi %0,49 oranında prim yaptı. Cuma günü %1,42’lik primle kapatan Japon piyasalarında bugün tatil.

Jeopolitik endişeler ve rafineri yetersizliğinden kaynaklanan arz kaygılarıyla petrol fiyatları yüksek seviyelerini koruyor. ABD ham petrolü bu sabah 73,96, brent petrol ise 77,58 dolarda. Altının ons fiyatı ise 667,50 dolarda.

Diğer Genel Haberleri