Yunanistan'ın umudu Merkel

Yunanistan, görüşmelerde düşük bir ilerleme kaydedilmesi ile birlikte umutlarını Merkel’e bağladı

Bigpara Haber

Yunanistan’ın kreditörleri ile Mayıs ayı sonunda bir anlaşmaya varmaya yönelik umutları Pazar günü karardı. Konu ile ilgili bilgi sahibi  bir kişinin ifadesine göre taraflar arasında bütçe hedefleri hakkındaki anlaşmazlıklar çözülemedi.

Teknik görüşmelerin bir uzlaşma getirmemesi ile birlikte Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’nin duruma müdahale etmesini istiyor. Bir Alman hükümeti yetkilisine göre üç lider Pazar günü gelecek adımlar ile ilgili “yapıcı” bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan’ın kemer sıkma önlemlerine karşı duruş sergileyen koalisyonu, kurtarma fonlarının serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmaya varılacağına yönelik güven sahibi olduğunu defalarca ifade etti.

Haberin Devamı

Tsipras Pazar günü Fransız gazetesi Le Monde için yazdığı bir makalede, “Şu ana kadar anlaşılmaya varılmamış olması Yunanistan’ın duruşunda uzlaşılma sağlanamaması ve anlaşılamaması değildir. Belli bazı kurumsal aktörlerin absürt teklifler sunmadaki ısrarı ve demokratik Yunan halkının seçimine tamamen farklı bir tutum sergilemeleridir” ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri