Yunanistan`ın Devleri Barıştan Vazgeçmiyor

Bigpara Haber
Türkiye ile Yunanistan arasında deprem sonrası oluşan dostluk havasının AB üyeliği nedeniyle tekrar gerilmesine rağmen, işadamları kalıcı barışın sağlanacağına olan umudunu yitirmedi. Daha önce Yunanistan`ın en zengin ailelerinden birinin kızı olan Mamidakis Hotel`in sahibi Gina Mamidakis ile birlikte Türkiye`de 5 milyon dolarlık otel yatırımı yapmayı planlayan Yunanistan`ın önde gelen işadamlarından Nikos Varveris, Türkiye`deki ilk yatırımını 2001 yılının Ocak ayında hayata geçiriyor. Hisseleri New York Borsası`nda işlem gören, dünyanın
`banyo, mutfak, ev ve ofis eşyası` alanında önde gelen firmalarından `Moda Bagno ve Interni` şirketinin sahibi olan Nikos Varveris, Türkiye`de bu alanda hizmet verecek showroom`un açılışı öncesinde Perşembe günü İstanbul`a geliyor.
Başta Yunan Dışişleri Bakanı olmak üzere ülkenin tüm önde gelen isimlerinin evlerini dekore eden adam olarak tanın Nikos Varveris`in bu yatırımı, politikacıları da dostluk ve barış konusunda ikna etme açısından özel bir önem taşıyor. Nitekim Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu`nun da 29 Ocak`ta yapılacak açılış törenine katılacak olması, bu özel önemi pekiştiriyor.


DOSTLUK DENİZDE YELKEN AÇACAK;

Mamidakis Grubu`nun sahibi Gina Mamidakis`in armatör olan eşi Lakis Venetepoulos da, iki ülke arasında dostluğu denizlere de taşımak için harekete geçti. Bu amaçla Tura Turizm`e ait olan Turkuaz isimli yatın yüzde 75`ini satın alan Venetepoulos, Yunan adaları ile Türk koylarını birlikte pazarlamak için tekne turları düzenleyecek. Ayrıca sahip olduğu 150 metre uzunluğundaki tekneyle Amerikalı turistleri Karadeniz`de gezdirecek. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Piyasa Haberleri