Yunan halkına referandumda ne sorulacak?

Başbakan Tsipras’ın 5 Temmuz’da referanduma gidileceğini açıklaması üzerine referandum metni merak konusu oldu

Bigpara Haber

Hükümetin referanduma gitme yönünde aldığı karar, Cumartesi günü acilen toplanan Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başladı. Kararın gece yarısına kadar sürmesi beklenen tartışmalar bitiminde halkın onayına sunulması bekleniyor.

Yunan halkına referandumda ne sorulacağı henüz resmi olarak açıklanmış değil. Bloomberg’in ulaştığı ve meclise sunulan taslak metne göre; seçmene şu sorular sorulacak:

“Yunanistan halkına bu metin aracılığıyla iletilen sorudur: Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu aracılığıyla 25 Haziran’da Euro Grubu toplantısında iletilen ve aşağıda adları belirtilen 2 belgeden oluşan taslak anlaşmasını kabul ediyor musunuz?

Haberin Devamı

İlk belge “Mevcut Programın Tamamlanması ve Devamı için Reform” adını, ikinci belge ise “Geçici Borç Sürdürülebilirliği Analizi” adını taşımaktadır.

Kurumların sunduğu bu teklifi reddeden yurttaşlar / HAYIR

Kurumların sunduğu bu teklifi kabul eden yurttaşlar / EVET”

Yunan tarihinde ikinci referandum

Yunanistan’ın modern tarihinde 2. kez referanduma gidiliyor. İlkinde, 1974 yılında Albaylar Cuntası’nın devrilmesi üzerine monarşinin kaldırılması hakkında yapılmış ve seçmenlerin yaklaşık yüzde 70’i ülkenin anayasal monarşiden cumhuriyete geçmesine onay vermişti.

Diğer Ekonomi Haberleri