Yücaoğlu: Şu Anda Büyüme Sıfır

TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu da, Türkiye`nin 2000 yılında yüzde 6.5, 2001 yılında da yüzde 4 oranında büyümeyi hedeflediğini hatırlattı

Bigpara Haber
Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Türkiye`nin kaybetmeye hak sahibi olmadığı iki konunun bulunduğunu, bunlardan birinin zaman, diğerinin ise güven olduğunu bildirdi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyetini Başbakanlık merkez binadaki makamında kabul eden Devlet bakanı Yalova, konuşmasında, Türkiye`nin özelleştirme konusunda istikrarsızlık nedeniyle çok zaman kaybettiğini ifade etti. Yaşanılan krizin özelleştirmenin ne kadar hayati önem taşıdığını ortaya koyduğu görüşünü dile getiren Yalova, Türkiye, 16 yıldır bir ülkenin kaderinde önemli rol oynayacak bir durumda, siyasi istikrarsızlık ve basiretsizlik nedeniyle kaybetmiştir diye konuştu. Çağdaş kültürün gereklerine göre hareket ettiklerini ifade eden Yalova, inşallah yaşanan kriz özelleştirmenin anlamını bize anlatır dedi. Devlet Bakanı Yalova, sözleriniTürkiye özel sektöre ne zaman güvendiyse hep karlı çıkmıştır diye tamamladı.


TÜSİAD BAŞKANI YÜCAOĞLU;

TÜSİAD Başkanı Yücaoğlu da, Türkiye`nin 2000 yılında yüzde 6.5, 2001 yılında da yüzde 4 oranında büyümeyi hedeflediğini hatırlatarak, şu anda büyüme yüzde sıfır. 2001`in ilk 3 ayında büyümenin negatife düşmesinden kaygılanıyorum dedi. Yücaoğlu, Türkiye`nin mali krizi son hamle ile geçiştirdiğini ve doğru kararlar alındığı görüşünü dile getirerek, ancak bize göre geç kalınmıştır dedi. Türkiye`nin 11 ayda doğru bir şekilde üretime yönelek tablosunun mali krizle kırıldığını vurgulayan Yücaoğlu, şunları kaydetti: Bu kırılmanın çok önemli iki sonucu var. Şu anda büyüme sıfır. 2001 yılının ilk 3 ayında negatife düşmesinden korkuyoruz. İkinci önemli sonucu finansman maliyetlerinde ciddi bir artış olmasıdır. Bu da beraberinde istihdam sorununu getirir. Hükümet prorogramına aldığı kararları ve özelleştirmeyi uygularsa gelecek yıl mart ayında, reel sektör olarak normale döneriz.

Diğer Ekonomi Haberleri