Yimpaş, İran`a para yağdırmış

Bigpara Haber
Avrupa`da binlerce Türk`ten 1.5 milyar euro toplayan ve parasını geri isteyenlere ödeme yapmayan Yimpaş`ın yolsuzlukları bir bir ortaya çıkıyor. İsviçre Federal Savcılığı`nın yaptığı soruşturmada, Yimpaş`ın İsviçre`deki hesabından İran`a 1 milyon İsviçre frangının dışında çeşitli aralıklarla 4 milyon mark, 1 milyon euro ve 2 milyon 250 bin dolar daha gönderdiği ortaya çıktı.


Dubai`ye de para

İsviçre Federal Savcılığı, havalelerini belgelerle kanıtladığı söz konusu paraların, 1 milyon İsviçre frangının Tahran`da `paravan şirket` olarak kurulan Karavan Setareh`e havale edildiğini ancak, akıbetinin belli olmadığına dikkat çekti.
90 klasörden oluşan belgelerde, İran`a 4 milyon mark`ın ve 1 milyon euro`nun 23 Ağustos 2000 yılında, 3.5 milyon doların da 19 Aralık 2000`de gönderildiği belirtildi. Federal Savcılık böylece, sadece İran`a gönderilen paranın toplamının yaklaşık 6 milyon 200 bin euro olduğunu açıkladı.
İsviçre Federal Savcılığı`nın hazırladığı belgelerde, para gönderilen yerler arasında Dubai`nin de olduğuna dikkat çekildi.
Yimpaş mağdurlarının avukatlarından Ümit Akça, Dubai`ye de 75 bin İsviçre frangı yollamışlar. Herhalde bu para da tatil parasıydı. Tahminim bu parayla 5 yıldızlı bir tatil yaptılar. Çünkü bunun da akıbeti belli değil dedi. Avukat Akça, İsviçre`de kurulan Yimpaş Group AG`nin topladığı milyonlarca euro`nun büyük bölümünü kendi kardeş şirketlerine dağıttığını söyledi.


`Paranın akıbeti sır`

Akça, Paranın yüzde 75`ini kendi şirketlerine borç olarak vermişler. Ancak bu paranın hiçbiri geri dönmemiş. Geri kalan yüzde 30`luk bölümün akıbeti ise bir sır diye konuştu.
Akça, Yimpaş yöneticilerinin, Yimpaş Group AG`nin resmen iflasını istemediklerini, bu yüzden İsviçre makamlarının işlem yapamadığına dikkat çekti ve şunları söyledi:
Şirketin resmen iflası istenmediği için borç verilen şirketlerden de paralar tahsil edilemiyor. Biz şimdi bu iflası sağlayıp müvekkillerimizin paralarının tahsil edilmesini sağlayacağız.

Diğer Genel Haberleri