Yılmaz ve 6 bakana soruşturma önergesi

AKP iki eski bakan için Meclis soruşturması önergesi verirken, CHP, Mesut Yılmaz ve beş bakan için Meclis soruşturması talep etti

Bigpara Haber
AKP iki eski bakan için Yüce Divan yolunu açacak Meclis soruşturması önergesi verirken, CHP, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ve beş bakan için Meclis soruşturması talep etti.

AKP, MHP`li eski Bayındırlık ve İskan Bakanları Koray Aydın ve Abdülkadir Akcan için önerge verdi. AKP`den 60 milletvekilinin imzasını taşıyan soruşturma önergesinde, Aydın ve Akcan`a, ‘‘ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddialarına göz yumma’’ suçlaması yöneltildi.

CHP milletvekilleri, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile eski bakanlar Güneş Taner, Yaşar Topçu, Koray Aydın, Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan hakkında Meclis soruşturması açılması talebiyle önerge verdi. TBMM Başkanlığı`na sunulan önergelere konu olan iddialar şöyle:

Eski Başbakan Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Taner: Türkbank ihalesine fesat karıştırmak. Eski enerji bakanları Ersümer ile Çakan: Enerji ve doğalgaz alımlarında Türkiye`yi zarara uğratmak. Eski Bayındırlık Bakanı Aydın: Bakanlığındaki ihalelere ilişkin yolsuzluk iddialarını zamanında araştırmayarak görevini kötüye kullanmak. Eski Ulaştırma Bakanı Topçu: Karadeniz Sahil Yolu ihalesinde devleti zarara uğratıp firmaları kayırmak. (Hürriyet)

Diğer Politika Haberleri