Yıl Sonunda 120 Milyon Mark Ciro Planlıyor

Bigpara Haber

Berdan Tekstil’in bu yıl sonunda 13.5 milyon metrelik üretim ile 120 milyon mark ciro gerçekleştirmeyi planladığı açıklandı. İkinci bir tasarımcıyı bünyelerine katarak, çalışan kadın ve erkeklere yönelik klasikleşen kumaş serisine ek olarak spor bir üretim tarzına geçmek istediklerini söyleyen Berdan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Muhteşem Ekenler, bu yıl içinde kendilerini yenilemeyi düşündüklerini ifade etti. Berdan tekstil’in ihracatının müşteri yapısı açısından Avrupa Topluluğu ülkelerinde yoğunlaştığını belirten Ekenler, ihracat pazarları arasında İngiltere, İskandinavya, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, ABD’nin yer aldığını söyledi. Yıl sonu itibari ile 7.5 milyon metre kumaş ihraç etmeyi planladıklarını kaydeden Ekenler, yenipazar arayışları ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Mevcut pazarlara ek olarak yurtiçinde herhangi bir yeni müteri grubu arayışı olmamakla birlikte, yurtdışında özellikle Güney yarımkürede Avustralya’da mevcut hacmi artırma, Güney Afrika ve Güney Amerika’da yeni pazarlar oluşturma çabalarımız devam ediyor.”

Berdan tekstil’in profili ve amaçları çerçevesinde kapasite artışı yerine kalite, karlılık ve satış miktarının artışı üzerine yoğunlaşacaklarını belirten Ekenler, ‘Yeni ürün çalışmalarımız devam ediyor. Her sezon yılda iki defa olmak üzere kendi özgün kumaş koleksiyonumuzu üretiyoruz” dedi. (EKONOMİST)

Diğer Genel Haberleri