"Yıl sonu dolar 3.25 TL olur"

Capital Economics, 2016 sonu dolar/TL tahminini 3.25 TL olarak belirtti.

Bigpara Haber

Capital Economics, dün yayınlanan Gelişmekte Olan Avrupa piyasalarıyla ilgili raporunda, Türkiye hisse senedi piyasalarının Macaristan ile birlikte geçtiğimiz ay boyunca yüzde 7-8 getiri sağlayarak diğer gelişmekte olan avrupa piyasaları arasında ön plana çıktığını belirtti. Avrupa'daki gelişmekte olan piyasaların aylık performans olarak gelişmekte olan piyasalar geneline paralel performans gösterse de yıl başından bu yana daha üstün bir performans gösterdiği ifade edildi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Gelişmekte olan Avrupa piyasaları para birimleri arasında Rusya para birimi rublenin petrol fiyatlarındaki toparlanmaya paralel olarak diğer para birimlerine karşı en çok değer kazanan para birimi olduğu vurgulandı.

Türk lirasının geçtiğimiz ay boyunca hafif değer kazandığı ve TL'nin istikrar kazanmasıyla daha geniş para politikası beklentilerinin beslendiği belirtildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu ayki toplantısında koridorun üst bandında faiz indirimine gittiği hatırlatıldı.

Capital Economics, Dolar/TL kuru tahmini 2016 sonunda 3.25 TL, 2017 sonundaysa 3.50 TL seviyesinde bulunuyor. Capital Economics'in BIST 100 hedefiyse 2016 sonunda 80,000, 2017 sonundaysa 85,000 puan düzeyinde bulunuyor.

Diğer Döviz Haberleri