Yeni sınır 10 milyar

Bigpara Haber
YENİDEN 5 MİLYARA DÜŞECEK Maliye Bakanı Unakıtan, bugün yürürlüğe girecek olan mal ve hizmet alımlarında ödemelerin bankacılık sisteminden geçirilmesi uygulamasında sınırın 10 milyar liraya çıkarıldığını söyledi. Bu dönemin bir geçiş dönemi olduğunu dile getiren Unakıtan, sınırın özellikle enflasyon muhasebesi devreye girdikten sonra kademeli olarak 5 milyar liraya kadar düşürüleceğini kaydetti.

SERVET TAKİBİ YAPILMAYACAK Unakıtan, bir çağrıda da bulunarak, Aman kimse servetim takip edilecek endişesine kapılmasın dedi. Çek, kredi kartı, EFT ve posta havalesiyle yapılacak ödemeler, bankacılık sisteminden geçmiş sayılacak. Kamu işlemleri, yabancıların yaptığı işlemler, döviz bürolarının işlemleri, aracı kurum, noter ve tapu işlemleri ise sistem dışında tutulacak.

Enflasyon muhasebesi 2004`te
Unakıtan, enflasyon muhasebesine ilişkin yasa taslağının Bakanlar Kurulu`na sunulduğunu açıkladı. Enflasyon muhasebesinin Türk ekonomisi, yabancı sermaye ve yatırımlar için çok önemli olduğunu dile getiren Unakıtan, uygulamanın 1 Ocak 2004 tarihinde başlayacağını söyledi.

Diğer Genel Haberleri