Yeni konutlarda bunlara dikkat edin!

İşte o hususlar...

Bigpara Haber


Yeni yapı veya sıfır konut olarak nitelendirilen konutlar ülkemizde değerinin üzerinde satılmaktadır. Bunun nedeni ise eski yapıların yeteri kadar güvenilir olmamasından kaynaklanıyor. Yeni konutlarda, kullanılan malzeme kalitesi, konutun fiyatının  değeri ile orantılı olması, ulaşım seçenekleri, dikkat edilmesi gereken hususların başında geliyor. Hesapkurdu.com olarak bu kriterleri detaylı bir şekilde inceledik.


Kullanılan Malzemelerin Kalitesi

Kullanılan malzemelerin kalitesi uzun süre kullanımlar için önemlidir. Malzeme kalitelerini anlamak ve değerlendirmek çok kolay değildir. Fakat basit olarak kullanılan malzemelerden  markası görünenleri not ederek bir kıyaslama yapabilirsiniz. İşçilik gerektiren işler ise kendisi belli edecektir.



Konutun Fiyat ile Orantılı Olması

Yeni konutunuzu kredi ile alıyorsanız  eksperin verdiği  değeri konutun gerçek değeri olarak kabul edebilirsiniz. Eksperin verdiği değerin %10 ve üzerinden bir değer ile konutu alıyorsanız değerin üzerinde bir fiyat ödüyorsunuz demektir. Eğer  konutunuzu kredi ile almıyorsanız  kendinizi bireysel olarak başvuruda bulunarak bir eksper gönderebilir veya almak istediğinizi çevredeki konutların m² fiyatlarını araştırabilirsiniz.

Ulaşım  Seçenekleri

Özellikle büyük şehirlerde  ulaşım seçenekleri  konutlara değer katmak ve kaliteli bir yaşam için gereklilik arz etmektedir. Gelecekte yapılacak çeşitli ulaşım seçeneklerinin yakınlarda olmasının ileride konutunuza değer katacağı unutulmamalıdır.

Konutlar hem bir yatırım aracıdır, hem de kaliteli bir yaşam için gereklilik arz etmektedir. Tercihinizi yeni yapılan konutlardan yana yapabilirsiniz, fakat yeni yapılan konutların çevre ve bina düzeninin oturmasının belirli bir süre alacağını da unutmamalısınız.

Diğer Konut Haberleri