Yeni Gençlik Sitesi: Akampüs

Bigpara Haber
Boğaziçi Üniversiteli üç genç tarafından hazırlanan akampus.com, özellikle üniversite gençliğini hedefliyor. İçeriği tamamen öğrencilerin oluşturduğu sitede ders notları, güncel kampüs haberleri, kariyer dünyası, internet rehberi gibi çeşitli konular yer alıyor.


Ders notları internette;

akampus.com, öğrencilerin okulda ve günlük yaşamda kullanacakları bilgilere yer veren zengin içerikli bir site... Sitede Boğaziçili öğrencilerin ders notlarına ulaşacakları, notlarını hesaplayabilecekleri bölümler bulunuyor. Boğaziçi Üniversitesi temel alınarak hazırlanan kampus.com`da okula ilişkin akla gelebilecek hemen hemen her turlu bilgiye yer verilmiş: Okulun tarihi, ünlü mezunlar, yıllıklardan seçmeler, mezuniyet törenleri vs. Aralık ayında siteye Koç Üniversitesi`ne ilişkin bilgiler de eklenmiş. Okul hayatının yanısıra öğrencilerin geleceklerini planlama konusunda da bilgilerin yer aldığı sitenin hedefi zamanla tüm üniversitelere açılmak ve ülke gençliğinin geneline ulaşmak.


Farklı bölümler;

Kampus Online, Arşiv Online, Our Life, aPazar, aKariyer, Mezun Online ve Bumbastik bölümleri zengin bir içerik sağlıyor. Bumbastik bölümünde internet rehberi, download ve telefon rehberi bulunuyor. Özellikle farklı konularla ilgili internet sitelerinin yeraldığı rehberde, kitap, müzik, alışveriş, basın vs. sitelerine linkler verilmiş. Belli bölümler için üyelik gereken akampüs`ün bir hedefi de 2 yıl içinde en az 500 bin üniversite öğrencisine ulaşmak ve 250 bin kayıtlı üye elde etmek. Sitenin mimarları ikisi halen Boğaziçi Üniversitesi`nde okuyan biri de mezun olmuş üç genç... (HÜRRİYET)

Diğer Ekonomi Haberleri