Yeni birleşmelere açığız

Bigpara Haber
Commercial Union Murahhas Üyesi Cemal Ererdi CGNU Holding`in hedefinin Türkiye`de ilk beş arasına girmek olduğunu söyledi.

Fiba Holding`in Commercial Union Sigorta`taki hisselerini satması ile birlikte şirketin yüzde 30`luk hissesini daha alan CGNU Holding, yeni birleşmelere açık. Commercial Union Murahhas Üyesi Cemal Ererdi, CGNU Holding`in hedefinin faaliyet gösterdiği ülkelerde ilk beş şirket arasına girmek olduğunu söyledi.

AKTİF OYUNCU OLMALIYIZ
Geçtiğimiz haftalarda Commercial Union Sigorta`nın Finansbank grubuna ait yüzde 30`luk hissesini alan ana ortak CGNU Holding , bunun için 17.4 milyon dolar ödedi. Commercial Union Murahhas Üyesi Cemal Ererdi, holdingin, Türkiye`de daha aktif bir oyuncu olmak adına bu hisseleri satın aldığını bildirdi.

TEKLİFLERE AÇIĞIZ
Ererdi, Commercial Union Sigorta`nın 12 yıl önce 3.2 milyon dolar sermaye ile kurulduğunu bugün ise 58 milyon dolar değere ulaştığını ifade ederek, satış işleminde bu hızlı büyümenin de etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Şirketin yeni birleşmelere açık olduğunu söyleyen Ererdi, şirketin portföyüne katkı sağlayacağına inandıkları, sinerji yaratacağını düşündükleri şirketlerle görüşmelere başlayacaklarını belirtti. Commercial Union`un sigorta sektöründe 12 yıllık geçmişinde sürekli olarak en yüksek özkaynak kârlılığı elde ettiğini belirten Ererdi, CGNU şirketleri arasında, CU Sigorta`nın sürekli kâr eden birkaç şirketten biri olduğunu dile getirdi.

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YOK
Cemal Ererdi satışla ilgili olarak diğer önemli bir unsur olarak şirketin Türkiye`de elde ettiği başarıyı test ettikten sonra daha fazla yatırım yapma kararını kolayca aldıklarını anlatarak, Bu diğer sektörlerde de örnek gösterilebilecek bir olaydır dedi. Şirkette bu hisse satışıyla birlikte herhangi bir görev değişikliği olmayacağını söyleyen Cemal Ererdi, Commercial Union`u bugünkü konumuna getiren yöneticilerle birlikte yoluna devam edeceğini kaydetti.

Diğer Genel Haberleri