Yeni Başkan kim olacak?

Obama, FED başkanlığına yeni bir ismin atanması yönünde açıklama yaptı

Bigpara Haber

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasından sonra ABD Başkanı Obama, FED başkanlığına yeni bir ismin atanması yönünde açıklama yaptı.

Amerikan PBS kanalında bir programa katılan Obama, Bernanke’nin ilk planladığından çok daha uzun süre görevde kaldığını belirterek, görev süresi dolduktan sonra FED başkanlığına yeni bir isim atamayı düşünebileceğini ifade etti.

YELLEN EN FAVORİ

Öne çıkan adaylar arasında 2010’da Obama tarafından FED’in başkan yardımcılığı görevine atanan Janet Yellen ve farklı üniversitelerden ekonomi akademisyenleri dikkat çekiyor. Yellen, Wall Street’te barışçıl politikalarıyla dikkat çeken bir aday olarak anılıyor. FED Başkanlığı için en güçlü adaylar arasında Berkeley Üniversitesi Profesörü Christina Romer de bulunuyor. ABD Ekonomi Danışmanları Konseyi üyelerinden biri olan Romer, ABD’deki vergi artışlarının makro ekonomide etkileri üzerine gerçekleştirdiği araştırma ile dikkat çekmişti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

FERGUSSON’DA LİSTEDE

FED Başkanlığına bir diğer yakın isim ise TIAA-CREF CEO’su Roger Ferguson. Obama’nın Janet Yellen ve Christina Romer yanı sıra güvendiği isimlerden biri olan Ferguson, FED’in sorumluluk alanındaki tecrübeleriyle biliniyor. Listenin diğer güçlü adayları arasında Chicago Üniversitesi Profesörü ve ABD Ekonomi Danışmanları Konseyi eski Başkanı Austan Goolsbee, Princeton Üniversitesi Profesörü Alan Blinder ve Ekonomi Danışmanları Konseyi Başkanı Alan Krueger yer alıyor.

Diğer Döviz Haberleri