Yeni Audi A4 İçin 850 Siparis Verildi

Bigpara Haber
Yeni kasası büyük merakla beklenen Audi A4, Fransa’nın Nice ve Portekiz’in Lizbon kentlerinde aynı anda sahneye çıktı. Nice’te dünya basını ile tanısan yeni A4, Lizbon’da ise dünyanın değisik ülkelerinden gelen Audi bayilerine tanıtıldı. Yeni A4, ön görünm dısında eskisinden büyük farklılık gösteriyor. Ön paneli nerdeyse eskisiyle aynı olan yeni A4’ün bu kısmında yapılan makyajlar, Volkswagen Passat’ın yeni versiyonunun ön panelini çağrıstırıyor. Arka görünümü ise tümüyle değistirildi. Daha yuvarlak hatların tercih edildiği yeni A4, bu haliyle A6’ya çok yakınlasmıs görünüyor.


GÖRÜNÜMÜ ETKİLEYİCİ;

Aslında karoserdeki tüm hatlar bir arada değerlendirildiğinde A4’ün eski kimliğinden biraz uzaklastığı, A6’nın bir küçük versiyonuna dönüstüğü izlenimi veriyor.Yeni A4 modeliyle Audi, bu klasmanda bulunan Mercedes C ve BMW 3 serisi karsısında son yıllarda kaybetmeye basladığı Pazar payını yeniden kazanır mı, bunu zaman gösterecek. Fakat yeni A4’ün hem dıs görüntüsünün hemde iç mekanının görenleri ilk bakısta etkileyeceği kesin. Audi’nin, A4’te asıl önemli değisiklikleri motorda ve süspansiyon sisteminde yaptığı görülüyor. En önemlisi yeni aks sisteminde hafif metal kullanılması. Alüminyum içeren hafif malzeme kullanımı, eski A4’ten tanınan dört kollu aks sistemini 8.5 kilogram daha hafifletmis.


DÖRT TİP MOTOR VAR;

Yeni Audi A4’te dört yeni motor tipi kullanılmıs. Bunlardan ikisi benzinli diğer ikisi ise turbo dizel. Bu motorlar EU IV ve EU III normlarına uygun olarak üretilmis. 2.0 litrelik benzinli motor 130 HP, 3.0 litrelik benzinli motor ise 220 HP güç üretiyor. Pompa enjektörlü 1.9 litrelik turba dizel motor 130 HP 2.5 litrelik V6 turbo dizel motor ise 180 HP güç üretiyor.Yeni A4’te manuel vites seçeneğine ek olarak kademesiz multitronik seçeneği de bulunuyor. Multtronik, sürücüye otomatik ve debriyajsız manuel kullanım zevkini vites kademelerini hissettirmeden yasatıyor. 445 litrelik bagaj hacmi ile segmentinde ortalamanın üzerinde çıkan yeni A4’te güvenlik, gelistirilen önemli özelliklerden birini olusturuyor.


İKİ MODEL GELECEK;

Audi’nin güvenlik standartları A4 için özel olarak sistematik bir sekilde son teknolojiye uyarlandı. Yeni versiyonda, kafa hava yastığı sistemi olan yan koruma ve standart olarak sunuluyor. 70 litrelik yeni yakıt deposu 1.300 kilometrelik bir kulanım mesafesi anlamına geliyor. Yeni Audi A4’lerin Türkiye’ye gelisiyle ilgili verilen tarih Mayıs 2001. Bu tarihe kadar eski A4’lerin satısına devam edilecek. Audi Genel Müdürü Tanju Özenç, yeni A4’lerle ilgili siparislerini simdiden verdiklerini söylüyor. Özenç’in verdiği bilgiye göre 2001 yılı için 850 yeni A4 siparisi verildi.Halen donanımsız standart modeli 18 milyar liraya satılan A4’ün yeni modelinin de bu fiyatlara yakın olacağını söyleyen Özenç, Türkiye’ye ilk etapta 2.0 ve 3.0 litrelik benzinli motorların getirileceğini, diğer motor seçeneklerinin daha sonra tüketiciye sunulacağını açıkladı. (EKONOMİST)

Diğer Genel Haberleri