Yemen'e müdahale altın'ı gazladı

Yemen’deki olayların etkisiyle altın fiyatları yükselişe geçti...

Bigpara Haber

Altının gramı, jeopolitik gerginlik ve TL'deki değer kaybıyla 102 lirayı aşarak son 2,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Altının ons fiyatı ise 1200 doları aşarak yaklaşık 3 haftanın en yüksek düzeyini gördü.

Suudi Arabistan'ın Yemen'e hava operasyonu başlatmasının ardından güvenli liman alımlarının etkisiyle altının onsu yükselişe geçerken, buna ek olarak dolar/TL'nin de 2,61'in üzerine çıkmasıyla, altının gramı Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviye olan 102,17 lirayı gördü.

Gram altında yön yukarı mı?

Destek Menkul

Haberin Devamı

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’i bombalamasının ardından ons altın fiyatlarının 1200 seviyesini astığını görüyoruz. Bunun yanında Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatif olarak belirledi ve bu gelişme ile birlikte USD/TL paritesi 2.61 seviyesini geçti. Bütün bu gelişmelerin gram altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini görüyoruz. Psikolojik 100 seviyesinin geçilmesi ve bu seviyelerde kalıcılık sağlanması yukarı yönlü hareketlerin devamı için son derece önemlidir. Yukarıda  102,50 ve 104,00 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Olası gevşemelerde ise 98.00 önemli bir destek seviyesi olarak izlenebilir.

Ons altında yukarı eğilim devam edebilir

Destek Menkul

Dolar endeksinde son dönemde yaşanan gevşemeler ile destek bulan sarı metal, gece saatlerinde gerçeklesen Yemen saldırısı ile beraber yükselişini hızlandırdı. Yemen’deki iç karışıklığın ardından Körfez Arap Ülkeleri işbirliği konseyi ülkeye askeri operasyon düzenledi, petrol fiyatlarında olduğu gibi bir diğer güvenli liman Altın’da bu olaydan destek alarak 1200 doların üzerine çıktı. 1195 takip ettiğimiz önemli bir direnç seviyesi iken an itibariyle destek seviyesi olarak takip edilebilir. Bu seviye üzerinde kaldığı müddetçe yukarı eğilim devam edebilir ve 1210 – 1215 aralığı hedeflenebilir.

Diğer Altın Haberleri