Yellen'dan piyasalara mesaj

Fed Başkanı Yellen, Fed'in önümüzdeki toplantılardan birinde faizleri yükseltme yolunda olduğu mesajını verdi.

Bigpara Haber

Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının büyük ihtimalle önümüzdeki toplantılardan birinde faiz artırması gerekeceğini belirtti, ancak ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin ekonomi politikaları hakkında güçlü belirsizlik bulunduğuna dikkat çekti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesi halinde, ekonomideki gelişmelere tepki vermekte gecikeceğini ve daha sonra ekonomiyi tekrar daralmaya itebilecek hızlı faiz artırımlarına gitmesi gerekebileceğini belirten Yellen, ABD Senatosu'na yapacağı açıklamaların metnine göre şunları ifade etti:

"İstihdam ve enflasyon beklentilerimiz dahilinde gelişirse önümüzdeki toplantılardan birinde bir faiz artırımı uygun olabilir. Destekleyici para politikasını geri çevirmek için çok uzun beklemek akıllıca değil. Para politikasının yönünü değiştirmek için çok uzun beklemek ekonomiyi tekrar resesyona sokacak hızlı faiz artırımlarını gerektirir. Son veriler istihdam piyasasının güçlendiğini, enflasyonun FOMC beklentilerine paralel yüzde 2 seviyesine doğru yükseldiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

ABD'nin maliye ve ekonomi politikaları önündeki zorluklar ekonominin görünümüne etki edebilir, ancak bunun nasıl tezahür edeceğini söylemek için çok erken. ABD'nin maliye politikasındaki değişikliklerin kamu mali hesaplarını sürdürülebilir bir yola oturtma amacına uygun olacağını umuyorum. Fed politika faizinin kademeli artırılması büyük ihtimalle makul, ancak para politikasının yolunu önceden belirleyemeyiz. FOMC politika faizinin mevcut düşük seviyleere kıyasla bir miktar yükseleceğini öngörüyor. FOMC ABD ekonomisinin ılımlı bir hızda büyümesini, istihdam piyasasının bir miktar daha güçlenmesini bekliyor. ABD'de ve ABD dışında para politikasının ekonomiyi destekleyici kalmaya devam etmesini bekliyoruz."

Diğer Ekonomi Haberleri