Yellen faiz artışıyla ilgili bir takvim vermedi

Fed Başkanı Janet Yellen, ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmeleri gerektiğini söyledi

Bigpara Haber



Fed Başkanı Janet Yellen, ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Fed Başkanı Janet Yellen, göstergelerin enflasyon ve istihdamda uzun bir süre Fed`in hedeflerinden uzak kalınacağına işaret etmesi ile, ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmeleri gerektiğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yellen yüksek oranda parasal genişleme sürmeye devam edeceğini söylerken, İş arayan birçok ABD vatandaşı hâlâ işsiz ve enflasyon yüzde 2 hedefimizin altında dedi.

Veriler ikinci çeyrekte sağlam bir büyüme ortaya koyuyor ve bu yıl hızlı bir genişleme olacağı düşüncesini destekliyor diyen Yellen, hanehalkı geliri ve artan konut fiyatları, federal ve devlet bütçelerindeki daha az düşüş, ve küresel anlamdaki büyümenin güçlenmesinin, yatırım ve tüketimi artıracağını söyledi.

Fed Başkanı ayrıca AB konut sektöründeki yavaşlamanın, artan jeopolitik tansiyon ve gelişen piyasalardaki finansal gerginliğin bir risk teşkil ettiğini ifade etti.

Yellen, "İşgücü piyasası koşulları gelişirken, hâlâ tatmin edici seviyelerden uzak" derken, yüzde 6.3 seviyesine kadar gerileyen işsizlik oranını "yüksek" olarak niteledi ve 6 aydan uzun süredir işsiz olanlar ile yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı iş arayanların sayısının tarihi yüksek seviyelerde olduğuna dikkat çekti.

Yellen ayrıca, "Temellerdeki yeterli oranda güçlülük, tahvil alımlarında ölçülü bir azaltımı uygun hale getirdi" derken, "Faiz oranları da, tahvil alımları bittikten sonra kayda değer bir süre daha sıfıra yakın oranda tutulacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı ve faizler için belirli bir zaman belirlemediklerini söyledi.

Diğer Faiz Haberleri