Yellen: Bir süre daha desteğe ihtiyaç var

Yellen, ABD ekonomisinin bir süre daha benzeri görülmemiş genişlemeci politikaya ihtiyacı olduğunu belirtti

Bigpara Haber

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin bir süre daha benzeri görülmemiş genişlemeci politikaya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Janet Yellen,  iş gücüne katılma oranında ciddi bir düşüş olmasının ABD ekonomisinin bir süre daha sıradışı genişlemeci politikaya ihtiyacı olduğuna dair bir kanıt olduğunu ifade etti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yellen, işsizliğin yüksek olması, durağan seviyelerdeki bireysel gelirler, iş gücüne katılımın azalması ve daha uzun süreli işsizliğin, Fed yetkililerinin genişlemeci tutuma devam etmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Yellen yaptığı konuşmada, Bu olağandışı tutum hâlâ gerekli ve bir süre daha gerekli olacak, Fed politika yapıcılarının da görüşlerime büyük oranda katıldığı görüşündeyim. Büyük Buhran`ın yaraları sürüyor, ve hedeflerimize ulaşmamız zaman alacak dedi.

Fed, aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını, son üç toplantısında 10`ar milyar dolar azaltarak 55 milyar dolara kadar düşürürken, Yellen merkez bankasının iş gücü piyasasında istikrarlı bir gelişim sağlanana kadar destek sağlayacağı görüşünün güçlü bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Diğer Genel Haberleri