Yedi Super Adami Bekleyen 7 Sorun.

Bigpara Haber
BankacilikDuzenleme ve Denetleme Kurulu uyelerinin gorevlerine resmen baslamalari icin gereken son yasal islem yarin Yargitay`da gerceklesecek. Kurul Baskani Zekeriya Temizel, 2. Baskan Biltekin Ozdemir ve uyeler Kemal Cevik, Servet Tasdelen, Ural Sekerci, Halil Yetkin ve Bilge Hacihasanoglu, Yargitay 1. Baskanlik Kurulu huzurunda yemin edecekler. 2002 yili Mart ayinda Kurul`un 2 uyesi yenilenecek. 2004`te iki uye daha kur`a sonucu Kurul`dan ayrilacak. Boylece Kurul uyelerinden baskan disindaki 2`si 2 yil, 2`si 4 yil, 2`si de 6 yil gorev yapacak. Yenileme sonrasinda Kurul`a giren uyeler ise 6 yil kesintisiz bu gorevi surdurecek.
Kurulu yiginla sorun bekliyor. Baslica sorunlar sunlar:
1- Bina ve kadro sorununu Agustos 2000`e kadar cozecek.
2- Hazine, Merkez Bankasi, Rekabet Kurulu ve SPK ile iliskilerin esasini belirleyecek.
3- Bankacilik sistemindeki riskleri erken uyari sistemi ile tesbit ederek onlem alacak.
4- Bankacilik sektorunde, mali bunye sorunlari nedeniyle acilen baslatilmasi gereken rehabilitasyon surecine hiz kazandiracak.
5- Kamu bankalarinin sistemdeki rolu ve siyasilerin tutumlari nedeniyle piyasa isleyisine aykiri dusen uygulamalarinin yaratacagi sorunlara cozum arayacak.
6- Mevduat Sigortasi`nin esaslarini, sigortaya tabi mevduatin miktarini, banka bazinda prim oranlarini belirleme gorevini ustlenecek.
7- Fon`daki bankalarin yonetimi, eski sahiplerinin malvarligi ile ilgili tedbirlerin hacze donusturulmesi ve satisi konularinda devreye girecek. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri