Yatırımlara hız verdi

Bigpara Haber

Geçen yılın ilk altı ayını 279 milyar lira zararla kapatan Egeplast, bu yılın aynı döneminde 513 milyar lira kar açıkladı.

Egeplast Genel Müdürü Sami Yüksel, Kara geçmelerinde yılbaşında başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde gerçekleştirilen tasarruflar ve 1999 yılında tamamlanan yeni ürünlerin satış portföyüne katılmasının büyük rol oynadığını söylüyor.

Yüksel, satış yelpazelerine katılan yeni ürünler sayesinde bir çok ihale aldıklarını ve altyapı alanında pazar paylarının artığına da dikkat çekiyor. Yüksel, yapılan rehabilitasyon çalışmaları ile, bayi ağının ve dağıtım kanallarının daha aktif çalışıtğının altını çiziyor.

Egeplast, bir yıl içinde yeni ürünlere, mevcut ürünlerin revizesine ve üretim hatlarının modernizasyonuna yönelik yatırımlar planlıyor.

Öncelikli yatırımlarının 5 milyon mark tutarında olacağını söyleyen Yüksel, ayrıca yeni ürünler için, fizibilite çalışmalarının da sürdüğünü söylüyor.

Ağırlıklı olarak BDT ülkeleri, Irak, Romanya, Almanya, İngiltere, Suriye ve Mısır’a ihracat yapan şirketin, ihracatının toplam ciro içindeki yeri ise yüzde 8-10 oranında. Yüksel, nakliye maliyetlerinin yüksek olmasının ihracatlarını olumsuz yönde etkilediğine de dikkat çekiyor. Egeplast, 2000 yılı sonunda 35 trilyon lira ciro hedefliyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Piyasa Haberleri