Yatay seyir devam ediyor

Bileşikler hacimsiz yüzde 81-83 bandında hareket ederken, döviz tarafında dolar 1 milyon 280-290 bin arasında işlem görmekte

Bigpara Haber
Erken seçim tehlikesinin ortadan kalkmasının ardından para piyasaları şimdi de yarınki Hazine İhalesine ve Türk Telekom Yönetim Kurulu’nun belirlenmesine odaklanmış durumda. FP Davası’nın beklentiler yönünde sonuçlanması neticesinde bono cephesinde büyük bir değişiklik olmazken, bileşikler hacimsiz yüzde 81-83 bandında hareket ediyor. Döviz tarafında ise dolar 1 milyon 280-290 bin arasında işlem görmekte.

HM`nın yarın düzenleyeceği 4 aylık bono ihalesinin gösterge olacağına inanan Finans çevreleri, ihaleye gelecek talebin önemine değinirken hazinenin ihaleyi kolaylıkla aşaçağını belirttiler ve ihalede faizin yüzde 80 seviyelerinde oluşabileceğini söylediler.

Bankacılar, FP Davası’nın piyasaların beklentisi yönünde sonuçlandığını belirtirken, erken seçim riskinin ortadan kalkmasının sevindirici olduğunu bildirdiler. Yarın yapılacak olan ihaleye gelecek talebi ve itfadan kalan paranın nereye yöneleceğini merak ettiklerini söyleyen bankacılar, piyasayı etkileyecek diğer bir unsurun IMF’den serbest bırakılacak kredi dilimleri olduğunu söylediler ve Telekom’da yeni yönetimin bir an önce belirlenmesi gerektiğini dile getirdiler. (tradecnet.com)(saat:12:45)


Diğer Genel Haberleri