Yat dünyasının Bentley`i Oyster Rahmi Bey`le el sıkıştı

Bigpara Haber
Koç Grubu şirketlerinden RMK Marine, dünyaca ünlü yelkenli yat markası Oyster için süperyat üretecek. İstanbul Tuzla`daki RMK tersanelerinde inşa edilecek Oyster 100 ve Oyster 125 model süperyatların tasarımı dünyaca ünlü Dubois firması tarafından gerçekleştirilecek. Süperyatların üretimi anlaşması için Kalamış Marina`da düzenlenen imza töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Oyster`i yat dünyasının Bentley`i olarak tanımladı.
Oyster`in bugüne kadar sadece 14-25 metre arası orta sınıf yatlar inşa ettiğine dikkat çeken Koç, işbirliğiyle RMK`nın Oyster adına 30 metrenin üzerindeki süperyatları seri üreteceğini söyledi. Yılda dört süperyat donatacaklarını açıklayan Koç, inşa edilecek yatların pazarlamasını Oyster`in yapacağını kaydetti.
RMK tersanesinde 11.7 metre uzunluğunda bir Oyster yatın üretiminin sürdüğünü belirten Koç, Elimiz alışsın diye bu tekneyi yapmaya başladık dedi.
Oyster Marine Başkanı Richard Matthews anlaşma çerçevesinde bundan sonra süperyat kategorisinde üretime geçebileceklerini ve rakipleriyle yarışabileceklerini vurguladı. Matthews, Kaliteden ödün vermeyen Oyster kullanıcıları, RMK Marine`in üreteceği 30-37 metre uzunluğundaki süperyatlarda da aynı donanımı bulacak dedi.
Dünyanın önemli yat markalarından Oyster, bütün yatlarını kendi pazarlıyor. Oyster için RMK Tersanesi`nde üretilecek süperyatların fiyatı 9-15 milyon avro arasında değişecek. RMK, süperyatların seri üretimi için üç yıl içinde 16 milyon avro yatırım yapacak. Süperyatlardan ilki 2009`da ortaya çıkacak.

Nazenin 5 kışa yetişecek
RMK Marine Başkan Vekili Kudret Önen, İki kez İngiltere Kraliçesi Endüstri Ödülü`nü kazanan ve dünya üzerinde 1200`e yakın yatı bulunan Oyster ile anlaşma imzalayan ilk Türk şirketiyiz dedi. RMK Tersanesi`nde Sahil Güvenlik Komutanlığı için dört adet 88 metre uzunluğunda arama kurtarma gemisi inşa ettiklerini hatırlatan Önen, 52 metre uzunluğundaki Nazenin 5`in de önümüzdeki kışa kadar bitirileceğini açıkladı.

Diğer Genel Haberleri