Yargıtay, Etibank kararını bozdu

Bigpara Haber
Yargıtay, Etibank davasında, Cavit Çağlar ve oğlu Mustafa Çağlar hakkındaki suçlamaların zamanaşımına uğradığı sonucuna vardı..



Yargıtay, Etibank davasında, Cavit Çağlar ve oğlu Mustafa Çağlar hakkındaki suçlamaların zamanaşımına uğradığı sonucuna varırken, Çağlar döneminden sonra bankada görev yapan sanıklar hakkındaki beraat kararını bozarak, bu sanıkların Dinç Bilgin ve oğlu Şevket Önay Bilgin ile birlikte yargılanması gerektiğine karar verdi. Yargıtay 7`nci Ceza Dairesi, dün Etibank davasında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi`nin kararını ikinci kez bozdu. Kararın içeriği ve anlamı özetle şöyle:

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLECEK
İstanbul 5`nci Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı yargılama sonunda Cavit Çağlar`ı dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarından 3 yıl 1 ay 15 gün, oğlu Mustafa Çağlar`ı da dolandırıcılıktan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına mahkum etmişti. Daire, 1999`da yürürlüğe giren eski Bankacılık Yasası döneminde işlenen bu suçların o dönemdeki yasaya göre emniyeti suiistimali oluşturduğunu, bu eylemin zamanaşımı süresinin de en fazla 7 yıl 6 ay olduğundan Çağlar ve oğlu hakkındaki bu suçlamadan dolayı zamanaşımı süresinin dolduğuna karar verdi.
 
Daire, aynı şekilde sanıklardan Hakkı Cengiz Kırgil`in de hakkındaki zimmet davasının bu nedenle zamanaşımına uğradığına karar verdi.

Yedinci Ceza Dairesi, haklarındaki suçlamalar zamanaşımına uğramayan tüm sanıklar hakkındaki yargılamanın, bankanın Çağlar`dan sonraki sahibi Dinç Bilgin ve oğlu Şevket Önay Bilgin ile birlikte İstanbul 8`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde birlikte yargılanmaları gerektiği görüşüyle İstanbul 5`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nin kararını bozdu. Beşinci Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay`ın kararına uyarsa iki dava 8`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde birleştirilecek.


 

Diğer Genel Haberleri