Yargıtay`dan bir uyarı daha

Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin, ``Yasama yetkisi laiklik ilkesine dokunmaya imkan vermez`` açıklamasında bulundu

Bigpara Haber

Yargıtay Başkanvekili Osman Şirin, ``Yasama yetkisi laiklik  ilkesine dokunmaya imkan vermez`` açıklamasında bulundu.


CNNTURK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, 17 Ocak`ta yayınladığı basın bildirisinde ``(Türban) serbestliği eğitim ve öğretim kurumlarını laik ve üniter yapıya aykırı bir faaliyet alanına dönüştürür`` uyarısında bulunmuştu.
 
Yalçınkaya, Cumhuriyet`in temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara, mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır demişti.
 
Danıştay`ın tepkisi
 
18 Ocak`ta da Danıştay`dan türban yasağını kaldırma girişimlerine tepki gelmişti. Danıştay, ``Bu tür girişimler eğitim kurumlarıyla sınırlı kalmaz, toplumsal barışı zedeler`` açıklamasında bulunmuştu.
 
Danıştay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, yeni düzenlemeler yapılırken Anayasa`nın temel ve değişmez ilkelerine ve yargı kararlarına uygun davranılmamasının, Cumhuriyet`in kazanımlarına aykırı olacağı belirtilmişti.
 
Açıklamada, Söz konusu girişimlerin eğitim kurumları ile sınırlı kalmayacağı ve sonuçta toplumsal barışı da zedeleyeceği kaygı ile izlenmektedir denilmişti.

Diğer Genel Haberleri