"Yaptırımlar olmasaydı Denizbank`ı satmazdık"

Sberbank Üst Yöneticisi ve İcra Kurulu Başkanı Gref, “Yaptırımlar nedeniyle bankamıza finansman sağlayamıyoruz. Piyasadan da para elde edemiyoruz. Eğer yaptırımlar olmasaydı asla bu sektörden çıkmazdık” dedi.

Bigpara Haber

Sberbank Üst Yöneticisi (CEO) ve İcra Kurulu Başkanı  German Gref, Rus haber kanalı Rossiya 24’e verdiği mülakatta, Denizbank’ın  Emirates NBD'ye satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaptırımlar nedeniyle uluslararası alanda yürüttükleri genişleme  stratejisini küçültmek zorunda kaldıklarına işaret eden Gref, “Denizbank’ı  ABD’nin yaptırımlarından çıkardık, ancak şu anda Avrupa’nın yaptırımları altında  bulunuyor. Bu da Denizbank’ın Türk piyasasındaki rekabet gücünü düşürüyor. Buna  rağmen çok iyi sonuçlar elde ediyorlar.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizbank’a ilişkin satış anlaşmasının, ilgili ülkelerdeki  düzenleyicilerin onayından sonra bu yılın üç veya dördüncü çeyreklerinde  sonlandırılacağını anlatan Gref, “Anlaşma sonunda 3,4 milyar dolarlık bir gelir  elde etmeyi umuyoruz. Yaptırımlar nedeniyle bankamıza finansman sağlayamıyoruz.  Piyasadan da para elde edemiyoruz. Eğer yaptırımlar olmasaydı asla bu sektörden  çıkmazdık.” değerlendirmesinde bulundu.

Dün yapılan açıklamada, Denizbank AŞ'nin, Sberbank'a ait hisselerinin  Emirates NBD'ye 14,6 milyar liraya satıldığı bildirilmişti.

Diğer Genel Haberleri