Yapıda yeni KHK yolda

Bigpara Haber
Yapı denetimini düzenleyecek Kanun Hükmünde Kararname`nin (KHK) Anayasa Mahkemesi tarafından iptali ile denetim sisteminin ortadan kalktığını söyleyen Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve Uluslararası Müteahhitler Birliği (UBM) Başkanı Kadir Sever, `Depremlerle ortaya çıkan denetim sistemindeki boşluk KHK ile giderilecekti. Ancak, Anayasa Mahkemesi`nin iptali bu boşluğu geri getirdi` dedi. Sever, hükümet yetkililerinden aldıkları bilgiye göre Meclis`in tatile girmeden yeni KHK`yı çıkaracağını söyledi.

İnşaat sektörünün sıkıntılarını Finansal Forum`a değerlendiren Kadir Sever, gelişmiş ülkelerin ekonomik durumu değerlendirilirken yapılan ilk işin inşaat sektörünün nabzına ve ateşine bakmak olduğunu kaydetti.

`İnşaatlar göstergedir`
Sever, `İnşaat sektörü ciddi hasta ise ekonominin hekime ihtiyacı olduğu hemen anlaşılır. Eğer inşaat ruhsatlarının sayısı azalmışsa, çimento tüketimi düşmüşse, sektörde istihdam küçülmüşse ekonomi darda, sorunlar kapıda demektir` dedi. Kamu yatırımlarının olmaması, mevcutların yetersiz ödeneklerle sürdürülmesi, yabancı sermaye girişinin yokluğu, özel sektör ve konut inşaatlarındaki durgunluk nedeniyle sektörün zor duruma düştüğünü belirten Sever, `Ekonomi yetkililerinin ön gördüğü gibi, Temmuz ayından itibaren dengeler kurulursa, 2002 yılı başlarında bizde gelecek için program yapmaya başlayabiliriz` diye konuştu.

Meclis`in gündeminde olan Devlet İhale Yasası`nı da değerlendiren Sever, `Tasarının çıkmasını tabii ki destekliyoruz. Ancak tasarıda özellikle müteahhitlik tanımı noksanlığı, müteahhitlik seçimi ve uygun bir bedel konularının yönetmeliğe bırakılması gibi eksiklikler bulunuyor` diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri