Yapi Ve Kredi Bankasi A.s.`nin 02.06.1997 Tarihli Gunluk Bulten`de Yayinlanan Yazisina Ek Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Acik

Bigpara Haber
"Ilgi:a)02.06.1997 tarihli yazimiz.
b)03.06.1997 tarihli yaziniz.
"Bankimiz hisse senetlerinin Avrupa ve Amerika Birlesik Devletleri Borsalarinda GDR (Global Depository Receipts) seklinde uluslararasi yatirimcilara satilmasi hususundaki aciklamalarimizin tamamlanmasi amaciyla talep etmis oldugunuz bilgiler asagida sunulmustur.
1)Ortaklarin ayri ayri satisa sunacaklari tutar ve oran henuz belli degildir. Durum satis faaliyetleri sonuclarina gore belirlenecektir. Ancak yapilacak satis sonucunda Cukurova Grubunun Bankamizdaki cogunluk hissesi konumu degismeyecektir.
2)Satis, depo sertifikasi yolu ile ihrac seklinde yapilacaktir. Satislarin 09.06.1997-30.06.1997 tarihleri arasinda tamamlanmasi planlanmistir. Hisse senetlerinin fiyati satis donemi boyunca olusacak taleplere gore saptaancaktir. Satis fiyatinin belirlenmesi ile ilgili bilgiler baskanliginiza aninda sunulacaktir.
3)Kurumsal yatirimcilarin alacaklari hisse senetleri IMKB`de islem gorebilecektir. GDR (Global Depository Receipts) seklindeki satislar IMKB`de TSP`den gecirilecektir.
4)satisa konu hisse senetlerinin satis sonrasi tekrar IMKB`de islem gormesi ile ilgili sinirlama yoktur.
5)Satisa konu hisse senetleri Londra Borsasi`nda ve Amerika Birlesik devletleri`nde "144 A" kuralina gore PORTAL piyasasinda islem gorecektir. Konu ile ilgili olusacak diger gelismeler aninda Baskanliginiza bildirilecektir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri