Yapı Markette Türkiye Bereketi

Bigpara Haber
Yapı marketlerin cirosu Avrupa ile yarışıyor. 2005`te 5 milyar dolar ciroya ulaşması beklenen sektöre, iki yeni Avrupa şirketi daha geliyor.


TÜRKİYE`DE mağaza açan Avrupalı yapı marketler, şimdi yatırımlarında ne kadar isabetli karar verdiklerine şahit oluyor. Türkiye`ye gelirken bu kadar da iyi iş yapacaklarını düşünmeyen Bauhaus, Mr. Bricolage, Praktiker gibi yapı marketler, Avrupa`daki satış cirolarını geride bırakmanın şaşkınlığını yaşıyor. Bunlardan örneğin Bauhaus`un Kozyatağı`ndaki mağazası, Avrupa`daki Bauhaus`lar içinde en yüksek ciroya sahip.Haftalık ekonomi dergisi Para`nın haberine göre sektörün büyüklüğü 750 milyon dolara ulaştı. Bu rakamın 2005`e kadar 5 milyar doları bulacağı belirtilen haberde, büyük firmaların pazar payını artırmak için yoğun bir rekabete giriştiği belirtiliyor.


Türkiye`ye gelmeye hazırlananlar arasında Alman Obi ve Fransız Castoroma`nın olduğu söyleniyor. Mr. Bricolage Türkiye Genel Müdürü Mustafa Kurfeyz, 2005 sonuna kadar market sayısını 4`ten 12`ye çıkaracaklarını söyledi. Bauhaus Genel Müdürü Erol Yelmer ve Praktiker Genel Müdürü Babür Söğütlü de her yıl en az iki market açmayı hedeflediklerini belirttiler. (SABAH)

Diğer Ekonomi Haberleri