Yapı Kredi Koray`dan 50 milyon dolarlık yatırım

Bigpara Haber
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı`nın gerçekleştirdiği, altyapısıyla birlikte yüzde 90`ı tamamlanan ve 50 milyon dolarlık konut projesi İstanbul İstanbulda yaşam başladı.

Eyüp`e bağlı Göktürk Beldesi`nde, yüz bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen proje, 204 konuttan oluşuyor. Projede, 79 metrekarelik stüdyo dairelerinden 158 metrekarelik bahçeli dairelere, 188 metrekarelik dubleks villalardan 274 metrekarelik villalara kadar çeşitli seçenekler sunuluyor.

Yapı Kredi Koray GYO Genel Müdürü Hakan Kodal, İstanbul İstanbul projesinde yaşamın başlaması nedeniyle verilen davette yaptığı konuşmada, bir gayrimenkul yatırım ortaklığı tarafından geliştirilen ve pazarlanan ilk proje olma özelliğini taşıyan İstanbul İstanbul projesine 1999 yılında başlandığını hatırlattı.

Birinci etap konutların satışının tamamlandığını, 156 konutun teslimatının yıl sonuna kadar gerçekleştirileceğini belirten Kodal, ikinci etaptaki 48 ünitenin ise yüzde 33`ünün satıldığını ve teslimatın 2003 yılına kadar bitirileceğini bildirdi.

Projenin yüzde 90`ının bütün altyapısıyla birlikte tamamlandığını kaydeden Kodal, 8 ailenin taşınarak burada yaşamaya başladığını vurguladı.

KONUT FİYATLARI 145-466 BİN DOLAR ARASINDA

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kodal, konut fiyatlarının 145 bin dolar ile 466 bin dolar arasında değiştiğini belirterek, Satış fiyatlarımızı sabit tuttuk. Fiyatlarımız, kriz öncesi satış fiyatları dedi.

Projede ikinci etap ile birlikte toplam yatırım miktarının 50 milyon dolara çıkacağını belirten Hakan Kodal, Projenin 70 milyon dolarlık bir satış değerine ulaşmasını bekliyoruz. Hedefimiz, bu projeden 20 milyon dolar kar sağlamak. Bu hedeflerimizi de tutturuyoruz diye konuştu.

İstanbul İstanbul projesinin kendileri için bir referans projesi niteliğinde olduğunu vurgulayan Kodal, Riva`da en az 200 milyon dolar değerinde yeni bir yatırım içerisinde olduklarını, ayrıca bunun dışında üzerinde çalıştıkları 3 konut projesinin daha olduğunu bildirdi.

Genellikle üst gelir gruplarına yönelik konut projeleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kodal, krizin etkisiyle yatırımlarda daha temkinli gitmeye çalıştıklarını kaydetti.

Diğer Genel Haberleri