Yapı Kredi’den kâr açıklaması

Yapı Kredi’nin 2013 yılı konsolide net kârını açıkladı

Bigpara Haber

Yapı Kredi’nin 2013 yılı konsolide net kârı, yüzde 74 artışla 3 milyar 659 milyon TL oldu.

Bu rakam, Yapı Kredi Sigorta’nın satışından elde edilen 1 milyar 284 milyon TL’lik geliri de kapsıyor. Yapı Kredi Sigorta satışı hariç bırakıldığında elde edilen 2 milyar 375 milyon TL konsolide net kâr ise 2012’ye göre, yüzde 13’lük bir artışa karşılık geliyor.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Aktif toplamı konsolide bazda yüzde 22 artışla toplam 160.3 milyar TL’ye yükselen Yapı Kredi’nin toplam kredileri ise yüzde 28 artışla 99.4 milyar TL’ye ulaştı. Öte yandan, Yapı Kredi’nin ortalama maddi özkaynak kârlılığı ise -satış geliri hariç- yüzde 16.4 olarak gerçekleşti.

Sigorta’nın satışı...

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, “Yılın ikinci yarısında global piyasalarda oluşan volatilite ve artan belirsizliklere rağmen, 2013 yılında da ‘akıllı büyüme’ stratejimiz sayesinde çok olumlu sonuçlar elde ettik. Konsolide net kârda, yüzde 74’lük bir artış kaydettik” dedi. “Elde edilen kârda Yapı Kredi Sigorta’nın satışının elbette büyük bir payı var” diyen Açıkalın şöyle devam etti: “Ancak bu satış işlemi hariç tutulduğunda bile net kârımızın yüzde 13 arttı.”

Diğer Kredi Haberleri