Yalçıntaş: Araplarla ilgili önyargılarımızdan kurtulalım

Bigpara Haber
Türk kamuoyunda Araplarla ilgili bir dizi yanlış bilgiden kaynaklanan önyargılar bulunduğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Suudi Ailesi’nin yarısı Türk ve Türkiye’de hem tatil hem yatırım yapmak, sanayide ve ticarette ortaklık istiyorlar. Bu avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz dedi.

Yalçıntaş, Körfez ülkelerinin Türkiye’yi her açıdan yeni yatırım üssü olarak gördüklerini belirterek, her kültüre göre turizm pazarlaması yapılması gerektiğini söyledi ve Arap, İsrailli ne fark eder. Alman’a, Rus’a göre turizm sunabildiysek, onlara da sunabiliriz dedi.

İSVİÇRE, İSPANYA ÇEKİYOR: İTO Başkanı Yalçıntaş, Türkiye’nin artık ekonomiye rasyonel bakması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: İspanya’da Marbella lüks tatil merkezlerinden birisi ve orada Ortadoğulu turistler çok rahat ettiriliyor. Aynı durum Londra’da var. Bizim de artık farklı kültürlerden insanları yadırgamamamız ve onlara göre turizm hizmeti verebilmemiz lazım. İsviçre Leman Gölü çevresinde yılda 2 hafta Ortadoğulu turistler için kültür festivali düzenleniyor. Bu tür etkinlikler diğer göllerde de oluyor. 15 günde kazandıkları para Türkiye’nin yıllık toplam turizm gelirlerinin beşte biri kadar. Bizim turizmde Ortadoğu ayağımız boş. Hem Arap hem İsrail turist açısından boş. Arap turistler için de onlara göre bir turizm altyapısı ve organizasyonu yapmalıyız. Arap turist geldiğinde paket olarak dört dörtlük bir tatil yapabilmeli Türkiye’de.

KORKULARA ESİR OLMUŞUZ: Arap turistlerin geçmişte Türkiye’de kötü anıları olduğunu ifade eden Murat Yalçıntaş, Geçmişte ne olmuşsa olmuş, neden olmuşsa olmuş. Bunu tartışmayalım. Belki siyasi nedenleri de vardı ama artık önemli değil. Önemli olan Korkulara esir olmuşuz artık olmayalım. Düzgün ve rasyonel politika izleyelim. Bunu yaparsak en başka Suudi arabistan’dan olmak üzere Körfez ülkelerinden çok fazla turist çekeriz dedi. Eski Kral Faysal’ın karısı İffet Hanım’ın da Türk olduğunu hatırlatan Murat Yalçıntaş, Konu sadece turizm de değil. İnşaatta yapabileceğimiz çok şey var. Hem körfezde çok iş var hem de bu sermaye Türkiye’de yatırım yapmak istiyor. Sanayide ticarette her türlü yatırım için büyük heyecan duyuyorlar diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri