Yahoo kapışması!

Bigpara Haber
Yeni ekonomi devi Google, geçen cuma günü Yahoo`yu almak için 44.6 milyar dolarlık teklif veren Microsoft`a sert çıktı. Microsoft`un yazılımda elinde bulundurduğu tekelci gücü internete taşımak istediği vurgulanan Google açıklamasında, bu satışın olmaması için yetkili makamlar adeta göreve çağrıldı.
Google`un hukuksal işlerden sorumlu Baş Danışmanı ve Başkan Yardımcısı David Drummond, yazılım devi Microsoft`un bu satın almayla internet ortamındaki yazılım tekelini derinleştirmeyi amaçladığını öne sürdü.
Drummond, yayımladığı açıklamada, Microsoft-Yahoo birleşmesinin `internet ağı üzerindeki rekabeti yıpratacağını` savunarak, `siyasal karar vericilere` bu birleşmeye karşı harekete geçme çağrısı yaptı.
Bu satıştan doğacak olan kazanımın Microsoft`a haksız bir üstünlük sağlayacağını ileri süren Drummond, birliktelikten doğacak yazılım avantajları ile rakip servislerin engellenebileceğini söyledi. Google`ın internette arama pazarında yüzde 62`lik payı var. Microsoft ve Yahoo ise pazarın yüzde 16`sını kontrol ediyor.


Sürpriz görüşme trafiği

Yapılan rekor teklifin ardından Yahoo yönetiminin vereceği karar piyasalarda merak konusu oldu. Gelir rakamları, yönetim takımı ve gelecek stratejileri bakımından zor günler yaşayan Yahoo`nun bu kez şirketin geleceği için teklife sıcak bakabileceği belirtiliyor. Ama piyasalarda başka alternatifler üzerinden de değerlendirmeler var.
ABD`de yeni ekonomi çevrelerinde konuşulanlara göre Yahoo`nun bu kez de Microsoft`un teklifine `hayır` diyeceği hatta Google`la işbirliğine gitme ihtimali üzerinde çalışmalara başladığı bildiriliyor. Yahoo yönetimine yakın bir kaynak, şirket yönetiminin Microsoft`un teklifine bir alternatif yaratmak için Google ile aylar önce yaptığı görüşmeleri yeniden başlatmayı planladığını söyledi.
İki ayrı kaynak ise, Microsoft`un Yahoo`ya yaptığı hisse başına 31 dolarlık teklifin, şirketin değerinin altında olduğunun düşünüldüğünü belirtti.

Diğer Genel Haberleri