Yağışlar Barajları Doldurmaya Başladı

Bigpara Haber


-Bölgede 3 Yıldır Yeterli Düzeyde Yağış Olmaması Nedeniyle Azalan Baraj Göllerindeki Su Seviyesi Yükseliyor -Atatürk, Keban ve Karakaya Baraj Göllerindeki Su Seviyesinde 20 ile 25 Santimetre Artış Oldu

KEBAN (A.A) - 30.10.2000 - Güneydoğu Anadolu Bölgesi`ndeki barajlarındaki su seviyesinde, son bir hafta içerisinde yağan yağışlar nedeniyle artış meydana geldi. Güneydoğu`da son 3 yıldır yaşanan kuraklık, Türkiye`nin enerji üretiminde önemli bir paya sahip olan Fırat Havzası`ndaki barajlarda elektrik enerjisini olumsuz etkilerken, son bir hafta içerisindeki yağışlar Atatürk, Karakaya ve Keban baraj göllerinde su seviyesini 20 ile 25 santimetre yükseltti.

TEAŞ ve DSİ yetkilileri, A.A muhabirine yaptıkları açıklamada, son 3 yıldır yeterince yağış düşmemesi nedeniyle Keban`da 27, Karakaya`da 15 ve Atatürk baraj gölünde 16 metre azalma meydana geldiğini belirterek, baraj göllerindeki azalmalar nedeniyle bu yıl enerji üretiminde toplam 6 milyar kilovatsaat azalma meydana geldiğini söylediler. Son bir haftada başlayan yağışların baraj göllerindeki su seviyesini yükseltmeye başladığını kaydeden yetkililer, ``Keban ve Atatürk baraj göllerinde 20, Karakaya baraj gölünde ise 25 santimetre yükselme meydana geldi. Ümidimiz, yağışların devam etmesidir`` dediler. Bölgede son bir hafta içerisinde metrekareye 30 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü kaydeden yetkililer, yağışın bölgede bugün ve yarın da süreceğini bildirdiler.

Diğer Piyasa Haberleri