Yabancılarla 5.5 Milyar Dolarlık Ortak Yatırım

Bigpara Haber
Yılın ilk dokuz aylık döneminde yabancılarla ortak gerçekleştirilecek toplam 5 milyar 504.8 milyon dolarlık yatırıma izin verildi.

Hazine Müsteşarlığı`nın verilerine göre, dokuz aylık dönemde düzenlenen izin belgeleri kapsamında gerçekleştirilecek 186 ortak yatırımda, yabancı sermaye katkısının 908 milyon dolar olduğu belirlendi. Bu yatırımlar kapsamında toplam 14 bin 856 kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.

En Büyük Pay Cayman Adaları

İzin verilen yatırım tutarında en büyük payı, toplam tutarı 1 milyar 887.1 milyon dolar olan Cayman Adaları sermayeli 3 yatırım projesi alıyor. Bu yatırımlarda yabancı sermaye katkısı 226.5 milyon dolar düzeyinde bulunuyor.

Alman sermayesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek 34 yatırımın toplam tutarı da 1 milyar 718.8 milyon dolara, bunlardaki Alman sermayesi katkısı ise 406 mimlyon dolara ulaşıyor.

İngiliz sermayesiyle ortaklaşa toplam 617.1 milyon dolar tutarında 19, Güney Kore sermayesiyle toplam 357 milyon dolar tutarında 3, Hollanda sermayesiyle toplam 259.6 milyon dolar tutarında 20 yatırım gerçekleştirilecek.

İzne bağlanan diğer yatırımlar ise ABD, Avusturya, Belçika, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, IFC, İslam Kalkınma Bankası, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Küba, Liberya, Lüksemburg, Monako, Singapur, Suudi Arabistan, Tayvan, Yunanistan ve Hollanda Antilleri sermayesi ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Hizmetler Sektörü İlk Sırada

İzne bağlanan yabancı sermayeli yatırımların 4 milyar 614.7 milyon dolarla en büyük bölümünü hizmetler sektörüne yönelik projeler oluşturuyor. Toplam 686.3 milyon dolarlık yabancı sermaye katkısı ile gerçekleştirilecek olan bu sektöre yönelik yatırımların sayısı 47 olarak belirlendi.

İzinlerin 875.2 milyon dolarlık bölümü imalat sanayii, 13.2 milyon doları tarım, 1.7 milyon doları da madencilik sektörüne yönelik bulunuyor. (ANKA)

Diğer Genel Haberleri