Yabancılar İMKB`de temkinli

Bigpara Haber
Haziranda 47.9 milyon dolarlık alım yapan yabancılar, IMF ile yürütülen programdaki yapısal düzenlemeleri ve özelleştirme sonuçlarını görmek istedikleri için temkinli hareket ediyor.

Reel faizlerin, yüksek seviyede olması nedeniyle portföylerinde bonoya ağırlık veren yabancı yatırımcılar, para girişinin olmadığı borsada, temkinli hareket etmeye devam ediyor. Haziran ayındaki 9 milyon dolarlık net alımın ardından, mayıs ayında da İMKB`de 47.9 milyon dolarlık net alım gerçekleştiren yabancılar, IMF ile yürütülen ekonomik programdaki yapısal düzenlemelerin yerine getirilmesini ve özelleştirme sonuçlarını görmek istedikleri için temkinli hareket ediyor.
Haziran ayında 414.9 milyon dolarlık alım, 367 milyon dolarlık satış yapan yabancılar, miktar bazında ise 10 milyon lotluk net alım yaptılar. Yabancı yatırımcılar yılın ilk yarısında ise 2 milyar 565 milyon dolarlık alım, 2.5 milyar dolarlık satış yaparak net 65 milyon dolarlık pozisyon açtılar. 2001 yılında 508 milyon dolarlık net alım yapan yabancı yatırımcılar, geçtiğimiz yılı ise 15 milyon dolarlık net satışla tamamladı.

Diğer Genel Haberleri