Yabancılar Desteğe Devam Dedi

Bigpara Haber
Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel`in de yer aldığı Türk yetkililerin katıldığı Almanya`nın Frankfurt kentindeki toplantıda, uluslararası bankalar, Türkiye`nin uyguladığı ekonomik programın güçlendirilmesini memnuniyetle karşıladıkları ve desteklerini sürdürmeye niyetli olduklarını gösterdikleri bildirildi. IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer`in de katıldığı toplantıda Türk yetkililer, mali piyasalarda likidite sıkışıklığına bağlı kasım sonunda yaşanan gelişmeler ile IMF`nin sağladığı ek destek sonrası gelinen nokta konusunda bilgi verdiler. Yetkililer, uluslararası bankaların Türkiye`ye desteğinin sürmesini istediler. Türk makamlarının isteğiyle Deutsche Bank`ın ev sahipliğinde biraraya gelen, 30 uluslararası banka ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye`ye desteğe devam işareti geldi. Toplantıya başkanlık eden Deutsche Bank İcra Direktörleri Kurulu Üyesi Josef Ackermann, Frankfurt`taki toplantı, uluslararası finans kurumlarının, istikrar programı ve bunun Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri konusundaki iyimserliğinin sürdüğünü açıkça gösterdi dedi.


Toplantıya katılan Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel de, uluslararası topluluğun Türkiye`ye verdiği güçlü desteği memnuniyetle karşıladığını belirterek, bu desteğin Türkiye`nin ekonomisini yeniden yapılandırmada şu ana dek kaydettiği gelişmeyi sürdürmesine yardımcı olacağını ifade etti. Frankfurt toplantısının tamamlayıcısı olarak, 13 Aralık`ta da ABD bankalarının, New York`ta benzer bir toplantı yapacakları bildirildi. New York toplantısının ev sahipliğini ise City Bank`ın yapacağı belirtildi.


BANKALAR TÜRKİYE RİSKLERİNİ AZALTMAYACAK;

Uluslararası Para Fonu (IMF) üst düzey yetkilisi Warren Coats, Türkiye ile iş yapan bankaların mali risklerini azaltmayacaklarını söyledi. IMF para ve döviz işleri departmanı direktör yardımcısı Coats, Türkiye`de finans işi yapan bankalar aldıkları riskleri azaltmayacaklar dedi. Bir günlük görüşmelere ev sahipliği yapan Deutsche Bank tarafından yapılan açıklamada, toplantıya katılan bankaların Türkiye`ye desteklerini sürdürmeyi planladıklarının işaretlerini verdikleri ve Türkiye`de uygulanan istikrar programı hakkında iyimserliklerini korudukları belirtildi. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri