"Yabancı yatırımcıdan yoğun ilgi gördük"

Şok Marketler CEO'su Demirel, "Şu anda dünya piyasalarında yapılmakta olan 10'a yakın halka arz arasında en çok ilgiyi Şok görüyor" dedi.

Bigpara Haber

Giyim perakendecileri Defacto ve Beymen'in halka arzlarının yetersiz talep gelmesi nedeniyle geçen hafta iptal edilmesinin ardından yarın ve Çarşamba günü halka arz için talep toplayacak olan Şok Marketler CEO'su Uğur Demirel, ŞOK'un halka arz sırasında yabancı yatırımcıdan yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Demirel düzenlenen basın toplantısında, Şok'un gıda perakendeciliğinde defansif bir alan olarak görülen indirim marketleri kategorisinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek bunun yatırımcılar açısından ilgi çekici olduğunu ifade etti.

Geçen birkaç ayda 150'nin üzerinde yatırımcı toplantısına katıldığını ifade eden Demirel, "Çok yoğun ilgi görüyoruz, tahmin ediyorum şu anda dünya piyasalarında da 10 tane halka arz var aynı anda yapılan. Şok da... gördüğüm kadarıyla (yatırımcıların) dünyadaki halka arzlar arasında en çok ilgi gösterdiği şirket" dedi.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul'daki oynaklığın halka arzı etkileyip etkilemediği sorusuna cevap veren Demirel, "Gıda perakendeciliğindeyiz, piyasalar ne olursa olsun çok defansif bir sektör. Oynaklıklardan çok daha az etkileniyoruz. Dolayısıyla yabancı yatırımcıların bu tip çalkantılı dönemde yatırım yapmak isteyebileceği bir hisse" dedi.

Sermayesinin yüzde 37.8'i halka arz edilecek olan şirketin halka arz büyüklüğü 2.6-3.1 milyar lira aralığında gerçekleşecek.

Demirel, halka arzdan gelen gelirle şirketin tüm borçlarını kapatacağını, finansal borcumuz kalmayacağını ve şu anda ekside olan özkaynakların pozitife geçeceğini ifade etti.

Diğer Ekonomi Haberleri