Wall Street`te Böyle Evlilik Görülmedi

Bigpara Haber
AOL`un Time Warner`ı yutmasıyla ortaya çıkan dev şirket ABD`deki yatırımcıların kafasını karıştırdı. Medya ve teknolojiyi bünyesinde toplayan firmanın nasıl değerleneceği tartışması uzmanları böldü

Geçen hafta ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından onaylanan 111 milyar dolarlık AOL - Time Warner birleşmesinin etkileri sermaye piyasalarında şimdiden hissedilmeye başlandı. Yatırım bankaları piyasa değerlendirmelerinde yeni doğan şirkete geniş yer veririken yatırımcılar da bu dev firmaya sunacağı getiri imkanları üzerinde kafa yoruyor. ABN - Amro`nun haftalık bültenine göre yeni AOL Time Warner içeriği dağıtım kanallarıyla bütünleştirerek nakit akışı kuvvetli bir firma olmaya aday. Bültende günümüz piyasalarında büyüme potansiyeli ve pazar kontrolü açısından bundan daha yerinde ve doğru bir birleşme olamayacağı görüşü öne sürülüyor. Kimilerine göre yeni firmanın benzersiz bir bileşim yaratması yatırımcının değrlemede geleneksel metodlara bağlılığını sorgulamasını gerektiriyor.

Bir diğer görüş ise AOL Time Warner`ın olağanüstü büyüme potansiyeline sahip olmakla birlikte geleneksel bir medya şirketi olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde. New York`daki Jeffries & Co Yatırım`ın yaptığı araştırma AOL Time Warner yeni bir yatırım yapmaksızın mevcut durumuyla yıllık yüzde 25 büyüme potansiyeline sahip bulunuyor. AOL Time Warner birleşemesinin 2001 yılının ilk aylarında tamamlanması ve yeni firmanın hisse senedinin de yılın ilk yarısında piyasalardaki yerini alması bekleniyor. (Radikal)

Diğer Genel Haberleri