Wall Street sarhoş oldu

Bigpara Haber

ABD Başkanı George W. Bush, ülke ekonomisiyle ilgili bir analiz  yaparken, Wall Street sarhoş oldu dedi. Bush, bu yorumu partisine siyasi bağış toplamak için Houston’da düzenlenen özel bir toplantı sırasında yaptı.

Kasım CİNDEMİR / HÜRRİYET

Basın mensuplarının bulunmadığı toplantıda Bush, orada bulunanlardan video kameralarını kapatmalarını istedi. Ancak, kimliği bilinmeyen bir kişi bu isteğe uymadı. Başkan Bush’un konuşması, Houston’daki KTRK televizyonunun internet sitesinde yayınlandı.

Ayılma ne kadar sürecek

Bush, bu toplantıda Hiç kuşku yok. Wall Street sarhoş oldu. Bu nedenle kameralarınızı kapatmanızı istedim. Soru şu. Ayılması ne kadar zaman alacak ve ne zaman gösterişli mali enstrümanları denemeye çalışmayacak dedi. Kriz yaşanan ülkede, her gün önüne ekonomik durum raporları ve rakamlar gelen Bush’un, alkol bağlantılı açıklaması ilginç bulundu.

Houston’da sorun yok

Bush, büyük kredi krizi yaşanan konut sorununa da değinerek, Houston’da ise bu tarz bir sorun yaşanmadığını kaydetti. Konut meselesinin Dallas’ta da bir sorun olmadığını vurgulayan Bush, eşi Laura’nın ev baktığını ve sekiz yıl özveri istediği eşinin artık bu tarz kararları verdiğini belirtti. Başkan Bush, Dallas’ta ev bakan eşine, Tatlım 14 yıldır devlet maaşı ile çalışıyorum. Yavaş ol dediğini de anlattı.

Karmaşık enstrümanlar

Beyaz Saray Sözcüsü Tony Fratto, Başkan Bush’un birçok uzman gözlemcinin yaptığı gibi borsayı tanımladığını ifade ederek, Başkan bunu daha önce de söyledi. Piyasalar çok karmaşık mali enstrümanlar ile iş yapıyorlar. Herkes için çok açık ki piyasalar bu enstrümanların risklerini tam olarak anlamadılar diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri