Wall Street`in gözde hisseleri Koçbank şubelerine girdi

Bigpara Haber
Koçbank, uluslararası fon yönetim şirketi Pioneer`la işbirliğine giderek ABD ve Avrupa`nın en büyük şirketlerinin hisse senetlerim portföyünde bulunduran yatırım fonlarını Türkiye`ye getirdi. Lüksemburg`da kurulu Pioneer`in Amerikan Hisseleri ve Avrupa`nın Gözde Hisseleri adlı fonları Koçbank şubelerinden satılacak. Yatırımcı böylece ABD`den Chvron Texaco, Exxonmobil, Johnson&Johnson, Avrupa`dan ise BP Vodafone, BNP ve Nestle gibi dev şirketlere dolaylı ortaklık şansını yakalayacak. Koçbank şubelerinde ayrıca Pioneer`a ait Kısa Vadeli Dolar, Kısa Vadeli Euro, Gelişmekte Olan Piyasa Tahvilleri ve Amerikan Yüksek Faizli Şirket Tahvili fonları da satışa sunulacak. Böylece alternatif arayan yerli yatırımcıya uluslararası borsa, döviz ve faiz piyasalarında farklı yatırım seçenekleri sunulacak.

170 milyar dolarlık fon yönetiyor
Fonların tanıtımıyla ilgili toplantıda konuşan Koç Finansal Hizmetler Genel Müdür Başyardımcısı Didem Gordon, Koç Portföy ve Koç Bank`ın Pioneer Yatırım
Fonları`yla stratejik bir işbirliği başlattığım ifade etti.

1929 yılında kurulan Pioneer Fonları, ABD`deki en eski dördüncü fon yönetim şirketi konumunda bulunuyor. 2000 yılında Koç Grubu`nun İtalyan ortağı UniCredito tarafından satın alınan Pioneer`in toplam fon büyüklüğü 129 milyar euroya (167.3 milyar $) ulaşıyor.

Diğer Genel Haberleri