Vural Akışık istifadan döndü

Kamu bankaları yönetiminin hangi suçlardan sorumlu tutulacağına dair önergenin çekilmesi, kamu bankaları başkanı Akışık`ı istifanın eşiğine getirdi.

Bigpara Haber
Kamu bankalarının görev zararlarını ortadan kaldırmaya ve bazı fonların tasfiyesine yönelik tasarının görüşülmesi sırasında Meclis’te hareketli anlar yaşandı. Devlet bakanı Kemal Derviş tasarıya ilişkin, kamu bankalarını yeniden yapılandırmakla görevlendirilenlerin hangi hallerde sorumlu tutulacağını netleştiren bir önerge sundu. Önerge, göre kamu bankaları denetim kurulu üyelerinin; zimmet, rüşvet, ihtilas, irtikap suçlarından sorumlu tutulmasını öngörüyordu. Bu önergeye hem iktidar hem de muhalefetin karşı çıkmasıyla oturuma ara verildi. Verilen aranın ardından da önerge geri çekildi.

Söz konusu düzenlemenin TBMM Genel Kurulu`nda geri çekilmesi üzerine kamu bankaları ortak yönetim kurulu başkanı Vural Akışık`ın istifa ettiği söylentisi yayıldı. Bunun üzerine, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, devlet bakanları Kemal Derviş, Mehmet Keçeciler ve DYP Grup Başkanvekili İsmail Köse, Akışık`ı istifa etmemesi için ikna ettiler.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan devlet bakanı Kemal Derviş ise; “Vural Akışık’ın bazı tereddütleri vardı, kendisine bu konuda bilgi verdik. Kendisi istifa etmedi” dedi.
(tradecnet.com)

Diğer Genel Haberleri