Vkgyo Vakif Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.s.`nin 15.06.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Tekzip ve manevi tazminat davasi hk.
1. Global Finans gazetesinde, Sirket aleyhine, asilsiz, yanlis ve kamuoyunu yaniltici haberler yayinlanmasi uzerine, cevap ve duzeltme metnimizi iceren, tekzip talebimizi Global Finans gazete yetkililerine bildirmis olmamiza ragmen yayinlanmamasi uzerine,
Basin kanunu 19. madde geregince, Ankara Nobetci 1. Sulh Ceza Mahkemesine basvurulmustur.
Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafindan tekzip talebimizin reddolunmasi uzerine, Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesine itiraz yolu ile red kararinin kaldirilmasi istemli, basvuruda bulunulmustur. Ankara 12. Asliye Ceza Mahkemesince, Cumhuriyet savcisinin da mutaalasini alarak, 1. Sulh Ceza Mahkemesinin 1998/66-67-68 Esas Mut. dosyalarindaki karar kaldirilarak tekzip metninin ve dogru fotografin yayinlanmasina kesin olmak uzere karar verilmistir.
2. Ayrica Sirket tarafindan, Global Finans gazetesinde Sirket aleyhine asilsiz, yanlis ve kamuoyunu yaniltici haberlerin Sirketin manevi sahsiyetini zedeleyici sekilde yayinlanmasi nedeniyle Ankara 10 Asliye Hukuk Mahkemesinde Intermedya Iletisim ve Basin Hizmetleri A.S., Oguz arslan ve Serife Yilmaz aleyhine toplam 30.000.000.000.-TL tutarinda tazminat davasi acilmistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri