VİOP – Çelik Sektörü Buluşma Toplantısı

Çelik Şirketleri ve Yatırım Kuruluşları, VİOP’un Düzenlediği Çelik Sektör Buluşma Toplantısında Bir Araya Geldiler.

Bigpara Haber

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) tarafından Çelik Şirketleri ve Yatırım Kuruluşları Sektör Buluşma Toplantısı düzenlendi.

1 Temmuz 2015 tarihinde TSPB’de düzenlenen toplantıya çelik şirketleri ve yatırım kuruluşları üst düzey yöneticileri katılarak çelik hurda sektörünün durumu, iş birliği yapılabilecek konuların belirlenmesi, VİOP çelik hurda vadeli işlem sözleşmelerinin tanıtılması ve yeni piyasa yapıcılık programı gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

1 Temmuz 2015 tarihinde TSPB salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çolakoğlu Metalurji A.Ş. Genel Müdürü Uğur Dalbeler yaptı. Dalbeler konuşmasında çelik sektörünün mevcut durumunda risk yönetiminin öneminden bahsederek, VİOP çelik hurda vadeli işlem sözleşmelerinin sektör için hedging imkanı sağlamasına değindi.

Haberin Devamı

Uğur Dalbeler’den sonra söz alan VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, VİOP sunumu gerçekleştirdi. Muammer Çakır bu sunumda, VİOP’un ilkleri, işlem hacmi ve açık pozisyon rekorları ve başarıları; VİOP çelik hurda vadeli işlem sözleşmelerinin temel özellikleri ve işlem hacminin artması için yapmış oldukları çalışmaları; risk yönetiminde VİOP’un çelik sektörüne sunmuş olduğu imkânları ve çelik üzerine önümüzdeki dönem açılacak yeni sözleşmeleri; çelik sözleşmelerinde gelir paylaşımına dayalı piyasa yapıcılık modeli ve bundan sonrası için ilgili sözleşmelerde yapılması gerekenlerin belirlenebilmesi amacıyla sektör ile yapılabilecek iş birliklerini anlattı.

Tanışma ve networking için verilen aranın ardından toplantının son bölümünde, soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde katılımcılar Borsa İstanbul’a sorularını yönelttiler ve karşılıklı olarak iş birliği yapılabilecek konular ve sektörde risk yönetim bilincinin artırılması üzerine yapılabilecek çalışmaları tartıştılar.

Diğer Halka-Arz Haberleri