VİOP AKADEMİ başlıyor

VİOP AKADEMİ, Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile kurulan Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF) tarafından 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul’da ikinci kez düzenlenecek.

Bigpara Haber

Boğaziçi Üniversitesi laboratuvarlarında, saygın akademisyenler ve alanında uzman profesyoneller tarafından verilecek eğitimlerle, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) ile ilgili teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı örnekler katılımcıların bilgisine sunulacak.

VİOP AKADEMİ’nin ikincisini düzenlediklerini belirten ve sektör için önemine değinen Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer Çakır, VİOP AKADEMİ ile Türkiye’de risk yönetimi alanında yetişmiş insan sayısını ve kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Programın hem finans sektöründe kariyer hedefleyenlere hem de aktif finans piyasası çalışanlarına hitap edeceğini belirten Çakır, iki günlük yoğun programda katılımcılarla VİOP’un tüm detayları ile değerlendirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Bu yılki VİOP AKADEMİ, SPK eski Başkanlarından Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Akgiray tarafından verilen eğitim ile başlayacak. Akabinde, saygın akademisyenlerimizden Prof. Dr. Burak Saltoğlu (Boğaziçi Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Cenk Karahan (Boğaziçi Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. Emrah Şener (Özyeğin Üniversitesi) ile piyasanın en aktif oyuncularından İş Yatırım Menkul Değerler’in Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök ve HSBC Portföy Yönetimi Müdürü Osman Yılmaz tarafından türev ürünler ve risk yönetimi konularında eğitimler verilecek.

Haberin Devamı

AKADEMİ'de verilecek eğitim konuları arasında “VİOP ve Finansal Risk Yönetimi”, “VİOP ve Portföy Yönetimi”, “Opsiyon Temel Kavramlar ve Değerleme”, “Opsiyon Riskleri ve Stratejiler” ve “Profesyonel Gözüyle Türev Uygulamalar” yer alıyor.

Haberin Devamı

İki gün sürecek VİOP AKADEMİ ile türev piyasaların en önemli finansal enstrümanı olan opsiyonları da detaylı bir şekilde inceleyecek olan katılımcılar, bu ürünleri şirketlerinin risk yönetiminde daha etkin bir şekilde kullanma imkânına kavuşacaklar. Eğitimin sonunda katılımcılara Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce VİOP AKADEMİ sertifikası verilecektir.

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Washburn Hall (İdari Bilimler Binası) Bebek 34342 İstanbul

Program Yürütücüsü: Boğaziçi Üniversitesi Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (CARF)

Haberin Devamı

Detaylı bilgi ve kayıt formu için tıklayınız.

Diğer Halka-Arz Haberleri