Vicdanım Elvermiyor

Bigpara Haber
Meclis Adalet Komisyonu`nda affa isyan edildi. DSP`li Mustafa Düz Vicdanım elvermiyor derken, ANAP`lı Yaşar Topçu kanuna tümüyle karşı olduğunu söyledi
Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edilen Af Yasası`nın Meclis Adalet Komisyonu`ndaki dünkü görüşmeleri sırasında DSP ve ANAP`tan isyan sesleri yükseldi. Vicdanım elvermiyor diyen DSP İstanbul Milletvekili Mustafa Düz ile Bu yasa ile bağdaşmak mümkün değil diyen ANAP Sinop Milletvekili Yaşar Topçu, affa ret oyu vereceklerini açıkladılar. Komisyonda ilk sürpriz çıkış DSP`li Düz`den geldi. Tasarınının Cumhurbaşkanı`nın veto gerekçeleri dikkate alınarak, yeniden düzenlenmesini isteyen Düz, mevcut haliyle bu affa ret oyu vereceğini söyledi. Düz, Af Yasası`nın komisyondaki daha önceki oylamasında, affa evet dediğini, ancak kullandığı oy nedeniyle daha sonra vicdan azabı çekmeye başladığını söyledi.


ÖZKAN İKNA EDEMEDİ;

DSP`li Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan`ın, Düz`ün komisyonda muhalif çıkış yapıp, koalisyondaki uzlaşmaya rağmen tasarının değiştirilmesi yönünde önerge vereceğini önceki akşam haber aldığı, ancak tüm çabasına karşın milletvekilini ikna edemediği öğrenildi. Toplantıdaki konuşmasının ardından salon dışına çıkan Düz, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, parti yönetiminin kendisini ikna çabalarını şöyle aktardı: Hüsamettin Bey önceki gece beni telefonla aradı. Önergelerimden vazgeçmemi istedi. Kabul etmedim. Bunun üzerine beni Başbakanlık`a çağırdı. `Beni ikna edemezsiniz. İsterseniz istifa edeyim, isterseniz ihraç edin` dedim. Gerek olmadığını söylediler.


AF AYNEN GEÇTİ;

Af Yasası, Meclis Anayasa Komisyonu`nun ardından dün de Adalet Komisyonu`nda,
virgülüne dahi dokunulmadan aynen kabul edildi. Tasarı için iktidar kanadından tek ret oyu MHP`li Edip Özbaş`tan geldi. DSP`li Mustafa Düz de sürpriz bir çıkış yaptı ve affa karşı olduğunu açıkladı. Ancak Düz, partisinden gelen baskılar üzerine toplantıyı terk ederken, ANAP`lı Yaşar Topçu da, salonda bulunmasına rağmen oylamaya katılmadı. Topçu ret oyu kullanmadı ancak yasaya muhalefet şerhi verdi. (SABAH)

Diğer Politika Haberleri