Veri sonrası altın nasıl hareket etti?

ABD’den bugün gelecek tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri belirleyici olacak

Bigpara Haber
Altın fiyatları bugün ABD`den gelen tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verilerine odaklanmıştı. Bu verilerin açıklanmasından sonra  altın fiyatları sert tepki vermezken 1285 dolar seviyesine seyretti.

Fercan Yalınkılıç
bigpara.hurriyet.com.tr
@FercanY -
fyalinkilic@hurriyet.com.tr

ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil alım programını beklendiği gibi 10 milyar dolar daha azaltmasının ardından dün 1278 dolar civarlarına inen altın fiyatları, ülkede ekonominin düzeldiğine dair gelecek verilerden olumsuz etkilenebilir. Fed tahvil alımını aylık 45 milyar dolara düşürdü.

Tarım dışı istihdam verisi 288 bin ile beklentilerin üzerinde geldi. Beklenti bu kritik verinin 215 bin artmasıydı. Beklentilerin üzerinde gelen bu veri ABD’de ekonomik toparlanmanın hızlandığına işaret ederken, Fed’in faiz artışını öne çekeceği beklentisini kuvvetlendirdi.

ALTIN İÇİN TEKNİK SEVİYELER

“Satış baskısının devamı durumunda 1276 seviyesi güncelliğini koruyor. Kırılmasıyla birlikte 1268 ve 1250 destek noktaları gündeme gelebilir,” diyen Meksa Yatırım altın için önemli seviyeleri veriyor.

Integral Menkul’de araştırma raporunda 1275 dolar seviyesinin altına inilmesi durumunda 1250 dolara kadar düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Diğer Altın Haberleri