Verginin önemini Hoca ile Keloğlan anlatacak

Bigpara Haber
Vergi kayıp ve kaçağı ile kayıtdışı ekonomiyle mücadele eden Maliye Bakanlığı, çocuklara verginin önemini anlatmak için Nasreddin Hoca fıkraları ve Keloğlan hikâyelerinden yararlanacak. Bu konudaki çalışma Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`ın katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı.
VergiBilir: Çocuklarda Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimi tanıtım toplantısında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları tarafından hazırlanan eğitim materyalleri tanıtıldı.


Vergi fıkraları

İlköğretim 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik öğrenci el kitabında vergi bilinci çocuklara Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi geleneksel kahramanlarla aşılanmaya çalışılacak. Öğrenci el kitabında, çok bilenen fıkra ve hikayelerin Keloğlan`ın kumbarası Nasreddin Hoca bindiği dalı neden kesti?, Fişini alan düdüğü çalar başlıkları altında vergi konusuna uyarlanmış hallerine yer verildi.
Kitapta ayrıca Çocuk gözüyle ve Tarihten bir sayfa başlığı altında verginin önemi anlatılırken, resimler, bulmacalar, tekerlemeler ve boyama şekilleri de bulunuyor.


Diğer Genel Haberleri