Vergi memuru tabletiyle geliyor

Maliye Bakanlığı yoklama sistemi için E-Yoklama uygulamasına geçiyor

Bigpara Haber
E-Defter ve E-Fatura gibi bir çok işlemi fiziki ortamdan sanal ortama taşıyan Maliye Bakanlığı şimdi de yoklama sistemi için E-Yoklama uygulamasına geçiyor.

Bakanlık E-Yoklama ile artık mükellef bilgilerine anlık olarak ulaşabilecek ve her türlü uyumsuzluğa hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevli personelin sahada da 3G teknolojisinden yararlanacağını ve tüm sürecin elektronik ortamda yürütüleceğini söyledi.

Gönüllü vergi uyumunu arttırmak için elektronik ortamda verilen hizmetin kapsamı ve güvenilirliği teknolojik sistemler ve mobil araçlarla sağlanacak. GPS teknolojisi ile saha personelinin konumu ve yoklamalar optimum şekilde gerçekleştirilecek.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bakan Şimşek klasik yoklama sisteminin kısa zamanda bırakılacağını ve yeni sisteme geçiş yapılacağını söyledi. Yoğun bir tempo ile E-Yoklama uygulamasına geçmek için çalışmaların sürdüğünü belirten şimşek İstanbul`da pilot uygulamanın devam ettiğini, yılın son çeyreğine kadar kademeli olarak tüm vergi dairesi müdürlüklerinde yeni sisteme geçiş yapılacağını söyledi. Şubelerimize gelerek, tüm vergilerinizi ister hesabınızdan isterseniz de nakit olarak ödeyebilirsiniz. dinamikkobi.com.tr haberine göre; Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Cezalarınızı günü geçmiş olsun veya olmasın, İnternet Şube`mizden veya şubelerimizden ödeyebilirsiniz. Bankamızda, vergi ödemeleriniz online olarak gerçekleşir ve bu sayede eksik yada fazla tutarda vergi ödemek gibi bir sorunla karşılaşmazsınız, aynı zamanda tahakkuk fişi ibraz etmek zorunda değilsiniz.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Trafik Para Cezası, Veraset ve İntikal Vergisi, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi, Yurtdışı Çıkış Harcı, Noter Harçları, Tapu Kadastro Harcı.

Vergi borçlarınızı www.gelirler.gov.tr adresinden de sorgulayabilirsiniz.

Diğer Sektör Haberleri