Ve Poas Yeniden Satista.

Bigpara Haber
Onceki ozellestirilme girisimibasarisizlikla sonuclanan Petrol Ofisi A.S. (POAS)`ye ait yuzde 51 hissenin blok satis yoluyla ozellestirilmesi icin bugun yeniden ihaleye cikilacak. Ihale, Mart 2000`de gerceklestirilecek. Ozellestirmeden Sorumlu Devlet bakani Yuksel Yalova, POAS ihalesiyle ilgili bir basin toplantisi duzenleyerek son teklif verme tarihini 20 Ocak olarak belirlendigini acikladi. Yalova`nin verdigi bilgiye gore Ozellestirme Idaresi, POAS`in ozellestirilmesinde, diger ihalelerden farkli bir yontem izleyecek.
Alinacak teklifler, ihale komisyonu tarafindan teklif sahiplerinin mali yapilari, POAS ile ilgili genel is stratejileri, izleyecekleri yatirim, istihdam ve yonetim politikalari ile tekliflerini nasil v ehangi surede finanse edeceklerine iliskin aciklamalari dikkate alinarak degerlendirecek.
Yeterli bulunan teklif sahipleri arasinda kisa bir liste olusturulacak. Yetersiz bulunanlar bu asamada elenecek. Ihaleye kisa listeye giren teklif sahipleri ile devam edilecek.
Mart 2000`de yapilacak acik artirma ile teknik acidan tamamlanacak olan ihalenin sonuclari Rekabet kurulu`na sunulacak. Rekabet Kurulu kararinin ardindan da Ozellestirme Yuksek Kurulu karar alacak.
Kazanan teklif sahibine, finansmani saglayabilmesi icin 90 gunluk sure verlecek. POAS7in yuzde 51 hissesinin ozellestirilmesiyle ilgili surecin Haziran 2000 sonundan once tamamlanarak satis anlasmasinin imzalanmasi hedefleniyor. Yalova, blok satisla ilgili islemlerin tamamlanmasindan sonra kalan hisselerin halka arz edilmesiyle ilgili islemlerin gundeme gelecegini soyledi. TUPRAS`in yuzde 15-20 oranindaki hissesinin yurtici ve yurtdisi piyasalarda halka arzedilmesine iliskin calismalara da hiz verildigini soyleyen Bakan Yalova, TUPRAS`in yuzde 15-20`sinin halka arzini Nisan 2000 basinda tamamlamayi ongorduklerini acikladi. (HURRIYET)

Diğer Genel Haberleri